Tradicionalna 8. Pekmezijada ove će se godine održati pod motom ”Pravo domaće jelo za zdravo tijelo”

Udruga branitelja iz Duge Međe organizira 31. kolovoza tradicionalnu 8. Pekmezijadu. Ovoga puta manifestacija je pod motom ”Pravo domaće jelo za zdravo tijelo”, a pokrovitelji su Ministarstva poljoprivrede i hrvatskih branitelja, Virovitičko-podravska županije te Općina Zdenci dok su stručni pokrovitelji Podravka i Udruga kuhara grada Orahovice. Branitelji Duge Međe održali su jedan od niza radnih sastanaka kako bi sve na vrijeme bilo spremno.

-Središnji događaj je kuhanje domaćeg pekmeza od šljiva, a održane će biti i sportske igre branitelja, nazočni će biti bikeri iz Brestovca, svoje konje pokazat će poznati konjogojac s ovoga područja Nikola Komljenović, nastupit će KUD-ovi Zdenac i Crkvari, bit će predstavljena izložba likovnih radova učenika zdenačke škole na temu Domovinski rat, a tri najbolja bit će nagrađena. Osigurana je i zabava za djecu uz tobogan na napuhavanje – rekao je predsjednik UHBDDR Duga Međa Ivica Bušljeta.

Sastanku je bio nazočan i načelnik općine Zdenci Tomislav Durmić.
-Ovo je manifestacija koja dosita plijeni pozornost i zato će naravno Općina sa svoje strane pomoći sve što bude trebalo i što bude mogla – rekao je Durmić.

Za manifestaciju se već javilo 8 ekipa za kuhanje pekmeza iz dvije županije, Virovitičko-podravske i Osječko-baranjske te grada Zaboka, a najmanje toliko se očekuje i u sportskim igrama branitelja.
-Prema sadašnjim informacijama očekujemo oko 500 sudionika i posjetitelja. Bit će to pravi domaći praznik u našem malom mjestu, a za sve posjetitelje priređujemo i postavljanje jednog pravog slavonskog stola – zaključio je Bušljeta. (www.icv.hr, vg, Foto: V. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content