Tvrtka Agro Bema u Gradini poljoprivrednicima prezentirala modernu poljoprivrednu tehnologiju

Na poljoprivrednoj parceli u Gradini, danas (utorak) je tvrtka „Agro Bema d.o.o.“ iz Sopja u suradnji s Mjesnim odborom Gradina i pokroviteljstvom Općine Gradina, održala prezentaciju modernih poljoprivrednih strojeva za obradu i pripremu zemlje. Zainteresirani poljoprivrednici iz Gradine, ali i susjednih općina, imali su prigodu na licu mjesta isprobati razne kvalitetne plugove, tanjurače, grubere, kombinatore i prskalice, a zadovoljstvo prezentacijom nije mogao skriti ni predsjednik Mjesnog odbora Gradine Ivan Moslavac koji je s ponosom istakao da se u Općini Gradina velik postotak stanovništva bavi upravo poljoprivredom te da im ovakva korisna predavanja mogu uvelike koristiti.

– Ovo je prilika svim zainteresiranim poljoprivrednicima da vide, ali i isprobaju nove strojeve te se na taj način približe modernoj poljoprivrednoj tehnologiji, a vjerujem da će velik dio biti onih koji će u dogledno vrijeme i kupiti neke od tih strojeva – napomenuo je predsjednik Mjesnog odbora Gradine, a također i uspješan poljoprivrednik Ivan Moslavac.

IMG 4da2cde372dc048ecc0fd65c000eb551 V

Na ovoj prezentaciji nazočio je i načelnik Općine Gradina Marko Ajček koji je također iskazao zadovoljstvo ovim događajem.

– Ova prezentacija upravo je i organizirana zbog velike zainteresiranosti poljoprivrednika za novu tehnologiju. S obzirom da s lakoćom možemo ustvrditi da je Općina Gradina jedna od vodećih općina u Virovitičko-podravskoj županiji kada se govori o poljoprivredi, takvi događaji su za nas od izuzetne važnosti, a datum održavanja ovog događaja je jedan dan poslije višednevnog održavanja proslave Dana Općine Gradina. Iako nije bilo u rasporedu, ovaj događaj bi lako mogli dodati na proslavu, a vjerujem da ćemo od iduće godine slične događaje svakako uvrstiti u proslavu „Ilinja“ – napomenuo je načelnik Općine Gradina Marko Ajček. (www.icv.hr, bs; foto: B. Sokele)

[g-gallery gid=”540707″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content