U Gradskom društvu Crvenog križa Virovitica održana završna konferencija projekta „Darujmo vrijeme za dobra djela”

U srijedu 18. srpnja u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Virovitica održana je završna konferencija projekta „Darujmo vrijeme za dobra djela“, koji je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.“

Gradsko društvo Crvenog križa Virovitica projekt je provelo u partnerstvu s 11 obrazovnih institucija s područja grada Virovitice i pet općina s područja djelovanja GDCK-a Virovitica. Ukupna vrijednost projekta je 992.578,24 kuna. Projektne aktivnosti trajale su 24 mjeseca tijekom kojih su provedene četiri volonterske akcije.

Ciljevi projekta bili su podići razinu svijesti o važnosti volontiranja djece i mladih i povećati broj mladih volontera organiziranjem kvalitetnih volonterskih programa i osnivanjem volonterskih klubova u školama.

U sklopu projekta provodile su se sljedeće volonterske aktivnosti:

  • pomoć starijim i nemoćnim osobama,
  • prikupljanje prehrambenih i neprehrambenih artikala,
  • pomoć u školi i
  • izrada volonterskih kutaka.

U volonterskoj akciji 1 – pomoć starijim i nemoćnim osobama, koja se provodila s korisnicima Dnevnog boravka GDCK-a Virovitica, provedene su sljedeće aktivnosti: učenje osnova engleskog jezika, kreativne radionice i drugo.

Volonterska akcija 2 – prikupljanje prehrambenih i neprehrambenih artikala: akcija se provodila za potrebe korisnika socijalne samoposluge „Djelo ljubavi“. U partnerskim organizacijama prikupljale su se namirnice i higijenske potrepštine tako da se skupljao jedan artikl mjesečno po jednom učeniku.

U volonterskoj akciji 3 – pomoć u školi, volonteri i učenici u odgoju za volontiranje pružali su pomoć svojim vršnjacima i mlađim učenicima koji su na taj način poboljšali svoj uspjeh u školi.

Volonterska akcija 4 – izrada volonterskih kutaka: u ovoj dodanoj akciji volonteri i učenici u odgoju za volontiranje u krugu dvorišta partnera izrađivali su volonterske kutke.

U sklopu projekta za sve učenike u odgoju za volontiranje, volontere i voditelje klubova volontera iz svih partnerskih organizacija organizirano je nagradno putovanje na Plitvička jezera.

Voditeljica projekta bila je Željka Grahovac, ravnateljica GDCK-a Virovitica, a u projektu su zaposlene tri koordinatorice volontera.

Projektom je predviđeno uključivanje 120 volontera, a do sada je u volonterskim aktivnostima sudjelovalo 250 volontera. Predviđen broj volonterskih sati bio je 1352, a ukupno je ostvareno 2017 sati. Osnovano je 11 volonterskih klubova i jedan bazni klub u GDCK-u Virovitica.

Na završnoj konferenciji pored ravnatelja i suradnika partnerskih ustanova bili su nazočni zamjenica gradonačelnika Grada Virovitice Vlasta Honjek-Golinac, predsjednica Gradskog vijeća Lahorka Weiss, ravnateljica Razvojne agencije VTA Tihana Harmund, predsjednica Gradskog društva Crvenog križa Virovitica Margareta Ptiček, potpredsjednica odbora Gradskog društva Crvenog križa Virovitica Sanja Kirin i djelatnici Razvojne agencije VTA.

Kvalitetnim provođenjem ovog projekta ostvareni su svi preduvjeti za njegovu održivost u Gradskom društvu Crvenog križa Virovitica.

logoooo
Sadržaj članka isključiva je odgovornost Hrvatskog Crvenog križa i Gradskog društva Crvenog križa Virovitica.

 

[g-gallery gid=”539773″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content