Učitelji iz Poljske, Rumunjske i Portugala s kolegama – domaćinima iz Slatine posjetili Suhopolje

Sudionici projekta “Matematika kraljica znanosti”, koji se bavi matematikom i sljedećim prirodnim znanostima: biologijom, fizikom, kemijom, geografijom te engleskim jezikom i ICT-om u sklopu svog studijskog putovanja, posjetili su Suhopolje.

Uz potporu programa Europske unije Erasmus+, međunarodni projekt provodi Javna Osnovna škola broj 2 u Garwolinu (Poljska). Škole koje sudjeluju u projektu su Osnovna škola Josipa Kozarca iz Slatine, Scoala Gimnaziala broj 39 Nicolae Tonitza iz Rumunjske te Agrupamento De Escolas Santos Simões iz Portugala. Trajanje projekta je 34 mjeseca, točnije od 1. listopada 2017. godine do 31. srpnja 2020. godine.

20190704 095602 Custom
foto: čitatelj

Učitelji će inovativnim pristupom nastaviti razvijati svoje metodske kompetencije, kreativno i kritičko mišljenje te poboljšati oblike i metode poučavanja. U suradnji s partnerskim zemljama također će stjecati iskustvo na temelju brojnih seminara, treninga i radionica.

-Kroz protekle dvije godine trajanja projekta, imali smo priliku sudjelovati u četiri transnacionalna susreta, od kojih su na dva susreta sudjelovali samo učitelji, a na dva učitelji i učenici – rekla nam je Anita Jukić iz OŠ Josipa Kozarca iz Slatine.

20190704 152543 Custom
foto: čitatelj

U Suhopolju su razgledali crkvu sv. Terezije Avilske te se upoznali s bogatom kulturnom, edukativnom i sportskom poviješću mjesta i Općine. Predstavnica TZ Suhopolje informirala ih je i o projektu budućeg Centra za posjetitelje dvorac Janković i pozvala da ga ponovno posjete kroz nekoliko mjeseci – kada će zasjati punim sjajem.

Volonterka Udruge KrEdA ukratko im je predstavila rad koji Udruga provodi s djecom i mladima i pozvala ih na buduće suradnje kroz nove projekte. Iz Suhopolja su osim novih spoznaja i lijepih uspomena ponijeli i tiskane promo materijale koje će predstaviti u svojim školama.

(www.icv.hr)

20190704 154435 Custom
foto: čitatelj

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content