ULIČNE UTRKE Mladići divljali središtem Suhopolja: Mještani tvrde kako to nije rijetkost, strahuju za sigurnost

Foto: Google mape

Je li Suhopolje je ovog vikenda bilo pista za ulične utrke? Dva slučaja divljanja automobilima kroz samo središte naselja, o kojima je izvijestila PU virovitičko podravska, to bi mogla potvrditi. Naime u subotu oko 21 sat upravo je u Suhopolju utvrđena najveća brzina kretanja vozila od 156 km/h u Ulici kralja Tomislava gdje je ograničenje brzine 70 km/h.

Tom brzinom vozio je 18-godišnji mladić, dok ga je u stopu s 153 km/h pratio 21-godišnjak u svom automobilu, a koji iza sebe već ima nekoliko kazni zbog prekomjerne brzine.

Vrlo slična situacija u Suhopolju dogodila se dan ranije, u petak u 16.15 sati u Ulici M. Gupca na kojoj je ograničenje brzine 50 km/h, kada su također dva automobila jurila jedan iza drugoga s 133 km/h.

foto: tz-suhopolje.hr

Mještani Suhopolja s nevjericom slušaju o ovim podacima te ističu kako strahuju za svoju sigurnost, a posebice za svoje najmlađe. Naime, kako kažu, ovakve brzine nisu rijetke u Suhopolju, posebice na dionici Podravske magistrale koja se proteže samim središtem naselja. Ono što ih dodatno zabrinjava je to što se osnovna škola, kao i vrtić, nalaze na toj dionici, u Ulici kralja Tomislava.

– Ispred škole je postavljen semafor i radar koji ga uključuje ukoliko se vozi iznad ograničenja. Na tom dijelu još koliko toliko voze normalno, no čim ga prođu nastavljaju s divljanjem – rekla nam je jedna mještanka, dodavši kako se sve više stanovnika iz Vukovarske ulice, koja se nastavlja na Ulicu kralja Tomislava, žali zbog neopreznosti i divljanja vozača.

– Ne možemo djecu bezbrižno pustiti da pješače do škole, strahujemo kod svakog njihovog prelaska prometnice – istaknula je mještanka.

Kako bi stao na kraj prekomjernim brzinama, MUP je na području cijele Hrvatske postavio fiksne kamere za mjerenje brzine o kojima smo već pisali. Na području Virovitičko-podravske županije postavljeno ih je 10, a jedna se nalazi i u Suhopolju u Vukovarskoj ulici. Hoće li kamere polučiti uspjehom, tek ćemo vidjeti. (www.icv.hr, ml)

SNIMAJU LI NOVE KAMERE? Evo koliko je do sad kazni napisano zahvaljujući ovim modernim uređajima