ULIČNE UTRKE Mladići divljali središtem Suhopolja: Mještani tvrde kako to nije rijetkost, strahuju za sigurnost

Je li Suhopolje je ovog vikenda bilo pista za ulične utrke? Dva slučaja divljanja automobilima kroz samo središte naselja, o kojima je izvijestila PU virovitičko podravska, to bi mogla potvrditi. Naime u subotu oko 21 sat upravo je u Suhopolju utvrđena najveća brzina kretanja vozila od 156 km/h u Ulici kralja Tomislava gdje je ograničenje brzine 70 km/h.

Tom brzinom vozio je 18-godišnji mladić, dok ga je u stopu s 153 km/h pratio 21-godišnjak u svom automobilu, a koji iza sebe već ima nekoliko kazni zbog prekomjerne brzine.

Vrlo slična situacija u Suhopolju dogodila se dan ranije, u petak u 16.15 sati u Ulici M. Gupca na kojoj je ograničenje brzine 50 km/h, kada su također dva automobila jurila jedan iza drugoga s 133 km/h.

96396363 38 1 Custom
foto: tz-suhopolje.hr

Mještani Suhopolja s nevjericom slušaju o ovim podacima te ističu kako strahuju za svoju sigurnost, a posebice za svoje najmlađe. Naime, kako kažu, ovakve brzine nisu rijetke u Suhopolju, posebice na dionici Podravske magistrale koja se proteže samim središtem naselja. Ono što ih dodatno zabrinjava je to što se osnovna škola, kao i vrtić, nalaze na toj dionici, u Ulici kralja Tomislava.

– Ispred škole je postavljen semafor i radar koji ga uključuje ukoliko se vozi iznad ograničenja. Na tom dijelu još koliko toliko voze normalno, no čim ga prođu nastavljaju s divljanjem – rekla nam je jedna mještanka, dodavši kako se sve više stanovnika iz Vukovarske ulice, koja se nastavlja na Ulicu kralja Tomislava, žali zbog neopreznosti i divljanja vozača.

– Ne možemo djecu bezbrižno pustiti da pješače do škole, strahujemo kod svakog njihovog prelaska prometnice – istaknula je mještanka.

Kako bi stao na kraj prekomjernim brzinama, MUP je na području cijele Hrvatske postavio fiksne kamere za mjerenje brzine o kojima smo već pisali. Na području Virovitičko-podravske županije postavljeno ih je 10, a jedna se nalazi i u Suhopolju u Vukovarskoj ulici. Hoće li kamere polučiti uspjehom, tek ćemo vidjeti. (www.icv.hr, ml)

SNIMAJU LI NOVE KAMERE? Evo koliko je do sad kazni napisano zahvaljujući ovim modernim uređajima

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content