UNAPRJEĐENJE SUSTAVA VODOOPSKRBE I ODVODNJE Potpisan ugovor o izgradnji pročistača otpadnih voda aglomeracije Virovitica

Započela je posljednja faza realizacije najznačajnijeg infrastrukturnog projekta koji provodi virovitički Virkom. Rok izvođenja radova je 24 mjeseca, a odmah se kreće s izradom projektne dokumentacije. U prostorima Grada Virovitice svečano je potpisan Ugovor o izvođenju radova na izgradnji postrojenja za pročišćavanje otpadnih voda aglomeracije Virovitica u sklopu „Projekta poboljšanja vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Virovitica“, sufinanciranog sredstvima Europske unije iz Kohezijskog fonda. Ugovor su potpisali Margareta Ptiček, direktorica Virkom d.o.o, Reinhard Bodner, voditelj područja Vodna Tehnika Strabag AG i Veljko Nižetić, direktor Strabag d.o.o. Zagreb.

IMG 9143

Svečanom potpisivanju nazočili su i saborski zastupnik Josip Đakić, zamjenik virovitičko-podravskog župana Marijo Klement, gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin, generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković, zamjenici gradonačelnika Damir Marenić i Vlasta Honjek – Golinac, predstavnici izvođača te ostali sudionici na projektu.

Ivica Kirin, gradonačelnik Virovitice, izrazio je zadovoljstvo potpisivanjem ugovora.

– Izgradnjom novog pročistača povećat će se stupanj pročišćavanja otpadnih voda pa će ono, umjesto dosadašnjeg drugog, biti trećeg, najvišeg stupnja. Sasvim je jasno da to našim sugrađanima donosi napredak i dodatnu kvalitetu u sustavu vodoopskrbe i odovodnje – rekao je Kirin.

IMG 9258

Direktorica Virkoma, Margareta Ptiček, zahvalila se svim sudionicima na projektu.

– Potpisivanjem Ugovora o izgradnji postrojenja za pročišćavanje otpadnih voda započela je posljednja faza realizacije najznačajnijeg infrastrukturnog projekta koji provodi Virkom, a novi uređaj svakako će pridonijeti poboljšanju kvalitete pročišćavanja otpadnih voda na području cijele aglomeracije Virovitica – rekla je Ptiček.

IMG 9272 1

Izvođač radova je tvrtka Strabag AG, a ukupna vrijednost ugovora, koji će se realizirati u sljedeća 24 mjeseca, je oko 60 milijuna kuna plus PDV pri čemu se odmah kreće s izradom projektne dokumentacije. Uz novi uređaj za pročišćavanje otpadnih voda, već izgrađenu kolektorsku mrežu na području grada Virovitice, naselja Špišić Bukovica u istoimenoj općini te u naselju Brezik, općina Lukač i nedavno nabavljenu novu opremu za održavanje sustava odvodnje otpadnih voda, u konačnici će se znatno unaprijediti sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda aglomeracije Virovitica.

Projekt “Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture aglomeracije Virovitica” vrijedan je 147.246.575 milijuna kuna, od kojih je EU fondovima sufinancirano 70,21 posto prihvatljivih troškova, odnosno 103.388.722 kuna. Projekt se financira iz dva programska razdoblja: Operativnog programa Zaštita okoliša (2007.-2013.) i Operativnog programa Konkurentnost i kohezija (2014.- 2020.).

Bez naslova

[g-gallery gid=”539712″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content