ZA MARKA BOGDANIĆA U akciju se uključili Danijel Pranjić, “Vatreni” i Virovitičko-podravska županija

Marko Bogdanić, šestogodišnje je dijete Verice i Ivice, a boluje od “west” sindroma i spastične cerebralne paralize. Marko je rođen kao blizanac sa sestrom Tijom i začeti su umjetnom oplodnjom te rođeni u 32. tjednu trudnoće. Sestra Tia rođena je prva, dok je Marko nakratko ostao bez zraka.

– Ne krivim nikoga, život ide dalje. Moj suprug Ivica i ja živimo život za našu djecu. Sami ne možemo prikupiti toliki novac da pokušamo našem sinu omogućiti bolji i kvalitetniji život, zato smo potražili pomoć. Marko nije intelektualni problem, on je bistro dijete, i baš zato želimo mu omogućiti da uz asistenciju od naredne godine pohađa i školu – izgovorila je u dahu majka Verica, koja većinu vremena provodi uz Marka.

Humanitarka za Marka 1 Custom

U pomoć su se odazvali Grad Orahovica i Turistička zajednica, koji su organizirali veliku humanitarnu akciju prikupljanja pomoći za Markovo liječenje. Akcija je vrlo brzo prepoznata i počeli su pomagati ljudima diljem Hrvatske, a kulminirala je velikim humanitarnim malonogometnim turnirom kafića i restorana u kojem su revijalne utakmice odigrale selekcije Grada Orahovice protiv VPŽ, orahovačke osnovne i srednje škole kontra Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo te na kraju veliki humanitarci ekipe Danijela Pranjića i Igora Delača.

Za Pranjićevu ekipu, uz bivšeg “Vatrenog” nastupili su još jedan bivši reprezentativac Ivan Vargić, potom bivši igrači vinkovačke Cibalije Antun Andričević i Mladen Križanović, bivši igrač Hajduka Zoran Ratković, bivši igrač Osijeka Igor Prijić i mnogi drugi, dok su za Igora Delača i njegove glazbenike zaigrali članovi Aura benda i TS Kas te djelatnici Radija Našice i Orahovice.

0702humanitarka 1 Custom

Turnir kafića potrajao je do sitnih jutarnjih sati, a na kraju je rezultat humanitarne akcije bio veličanstven. Prodane su sve tombole, igralište “Danijel Pranjić” pokraj stare škole u Orahovici bilo je prepuno i kada se sve zbrojilo, Za Marka je prikupljeno preko 76 tisuća kuna, no tu još slijede uplate Virovitičko-podravske županije, pomoći će i hrvatski nogometni reprezentativci, kapetan Luka Modrić, Ivan Rakitić i Ivan Perišić.

-Od srca hvala svima koji su se uključili i pomogli našem Marku. Ovo će omogućiti odlazak na terapije za poboljšano držanje trupa, kontrolu glave i općenito koordinaciju pokreta, korištenje obje rukice da ga se može što bolje osposobiti za kretanje u školu, a moram reći da je ovo tek početak naše velike borbe s terapijama koje traju po tri mjeseca. Nadam se da ćemo i nakon prva tri mjeseca skupiti dovoljno sredstava da odemo i dalje na terapije, kako bi ga se danas-sutra možda stavilo i na noge da može hodati – rekla je na otvaranju humanitarne akcije Markova majka Verica.

0702humanitarka 2 Custom

Danijel Pranjić vidno emotivan obratio se nazočnima.

-Teško je bilo što reći, i ja sam roditelj i znam da ljubav prema djetetu može pobijediti sve. Znam da će ova akcija uspjeti i da ćemo svi zajedno pomoći malom Marku da ima bolji život jer on to i zaslužuje – rekao je Pranjić, a potom se obratio župan Igor Andrović:

-Hvala organizatoru na ovoj inicijativi i hvala svima koji sudjeluju i pokazuju da su ljudi velikog srca i vjerujem kako je ovaj dan samo početak jedne lijepe priče koja će pomoći našem malom Marku. Ja osobno i Virovitičko-podravska županija je na raspolaganju za sve što bude bilo potrebno u pomoći Marku – rekao je Andrović, a uoči humanitarne utakmice podršku Marku uputio je i sjajni hrvatski pjevač Igor Delač:

Humanitarka za Marka 2 Custom

-Naravno da smo se moji dečki iz benda, prijatelji glazbenici i ja odmah uključili čim smo čuli za ovu akciju. Bit ćemo uz Marka u tijeku svih terapija i tu smo za sve daljnje pomoći – zaključio je Delač.

Akcija je i dalje u tijeku, tko želi može se uključiti, a broj namjenskog žiro računa je: IBAN: HR1923400093112906621 otvoren kod Privredne banke Zagreb uz naznaku ZA POMOĆ MARKA BOGDANIĆA. Za uplate iz inozemstva SWIFT adresa; (BIC) PBZGHR2X.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content