Zamjenik virovitičkog gradonačelnika Damir Marenić ugostio mlade koji u Virovitici borave u sklopu programa međunarodne razmjene Lions klubova

U sklopu programa međunarodne razmjene mladih Lions klubova, u Virovitici ovih dana boravi četvero tinejdžera koji se ovim putem upoznaju sa znamenitostima na području našeg grada i županije.

Četvero mladih iz Italije, Švedske, Slovačke i Poljske danas, 18. srpnja je u društvu članica Lions cluba Vereucha Jasne Per Kožnjak, Kornelije Veršec i Monike Ružić te vršnjaka iz Virovitice, posjetilo i Gradsku upravu gdje ih je ugostio zamjenik gradonačelnika Damir Marenić. Osim što ih je upoznao s radom Gradske uprave i najznačajnijim projektima koji se provode, zamjenik gradonačelnika govorio im je o kulturno-zabavnom dijelu života u Virovitici te lokacijama koje vrijedi posjetiti za boravka u našem gradu.

IMG 9402
Foto: M. Bašić

Inače, gosti iz Italije, Švedske, Slovačke i Poljske smješteni su kod obitelji Kožnjak i Veršec, a u Virovitici borave tjedan dana, nakon čega će se pridružiti Međunarodnom Lions kampu mladih u Istri. Putem programa razmjene, kao i Lions kampa, povezuju se s osobama svojih godina iz cijeloga svijeta.

– Zaista je užitak boraviti u društvu ovih mladih ljudi. Prilagodili su se našem tempu i nastojimo obići što više lokacija u ovih tjedan dana. Posjetili smo Grabrovnicu i rodnu kuću Petra Preradovića, imanje Zlatni klas u Otrovancu, a planiramo obići i dvorce koji su dio Plemićke rute Virovitičko-podravske županije, rekla je Jasna Per Kožnjak. (virovitica.hr)

IMG 9405
Foto: M. Bašić

[g-gallery gid=”539939″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content