DANI OPĆINE SUHOPOLJE Otvorena izložba planinarske fotografije Hrvatskog planinarskog društva “Papuk”

U ponedjeljak je u prostorijama Hrvatskog doma Suhopolje povodom Dana općine Suhopolje, Hrvatsko planinarsko društvo “Papuk” Virovitica otvorilo izložbu planinarske fotografije. Izloženo je stotinjak fotografija navedene tematike te planinarska oprema među kojima su se našli primjerci planinarskih hlača, košulja te planinarski ruksak stari gotovo 50 godina.

Virovitičko planinarsko društvo prošle je godine proslavilo 90 godina postojanja te su povodom navedenog događaja otvorili izložbu i u Virovitici, a ove godine je ista izložba, uz inicijaciju voditelja foto sekcije Marija Riplija otvorena i u Suhopolju.

IMG 20190812 185424 1

– U povijesti Društva se spominje i ovaj kraj, pa smo odlučili naše fotografije izložiti ovdje i možda zainteresirati još mladih za pridruživanje našem Društvu. Trenutno imamo 70-ak mladih koji su nam se pridružili u protekle dvije godine, a ukupno nas je 235 – rekao je Mario Ripli, tajnik HPD-a “Papuk”, izrazivši zadovoljstvo što sve više ljudi prepoznaje važnost rekreacije i boravka u prirodi. (www.icv.hr; mh)

[g-gallery gid=”543871″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content