Drago Dvojak iz Virovitice i Tomislav Uher iz Slatine imenovani za pomoćnike županijske vatrogasne zapovjednice

- PROMO -

U prostorima DVD-a Suhopolje održana je sjednica Zapovjedništva VZ VPŽ. Izrađena je statistika vatrogasnih intervencija iz koje je vidljivo da su vatrogasci do 31. srpnja premašili broj intervencija od broja intervencija za cijelu prošlu godinu.

Jednoglasno su imenovani, a na prijedlog županijske vatrogasne zapovjednice, njeni pomoćnici. Tu dužnost će obavljati Tomislav Uher zamjenik zapovjednika JVP Slatine i Drago Dvojak zamjenik zapovjednika JVP Virovitice. Jednoglasno je usvojen prijedlog i donesena odluka da će zajednice s područja općine Pitomača, Lukač, Gradina, Suhopolje, Špišić Bukovica i Virovitica sudjelovati u sufinanciranju podizanja repetitora na zapadnom dijelu županije i tim potezom riješiti problem radiokomunikacije u sustavu vatrogastva cijele Virovitičko-podravske županije.

Od svega spomenutog zapovjednici su donijeli odluku o osnivanju K9 timova (timova sa spasilačkim psima) i spasilačkih timova za spašavanje izgubljenih i unesrećenih osoba iz visina, dubina i ruševina. (www.vzvpz.hr)

Povezane vijesti

Skip to content