EVO GDJE MOŽETE GLEDATI PRIJENOS Dinamo kuca na vrata, Bjelica i Moro složni: Idemo po Ligu prvaka

Dinamo se danas (utorak) u Trondheimu bori za ulazak u Ligu prvaka. Modri protiv Rosenborga ulaze u susret s prednošću 2-0 koju su izborili na Maksimiru, ali u Norveškoj ih neće čekati lagan posao. Utakmicu Rosenborg – Dinamo na konferenciji za medije najavili su trener Nenad Bjelica i prvotimac Nikola Moro – piše vecernji.hr

– Znate da se ne vraćam na jučer, a kamoli prije osam godina – rekao je Bjelica na pitanje o utakmici Dinama iz 2011. godine u Švedskoj pa nastavio:

– Želim da je moja ekipa fokusirana na ono što će biti na terenu, a to je puno trke, borbe i zalaganja. Siguran sam da smo u stanju odgovoriti na sve što će oni ponuditi, spremni smo odgovoriti na naš način. To je napadački, s velikom željom za pobjedom. U stanju smo pobijediti, tako je bilo kod Ferencvarosa i Saburtala. Iako je Rosenborg kvaliteta više od njih, vjerujem da je to moguće i to će nam sutra biti cilj.

Momčad Dinama spremna je za uzvratni susret?

– Svi su spremni, imamo sve na raspolaganju, 22 igrača imamo ovdje. I ovih pet koji su ostali u Zagrebu bili bi spremni, ali ne možemo sve voditi na put. Vjerujem da će naša ekipa na terenu pokazati koliko je dobra i koliko je spremna.

Koliko je bilo važno da Rosenborg ne postigne gol u prvoj utakmici u Zagrebu?

– Sigurno da je to važno, općenito ne primiti gol. I protiv Ferencvarosa smo primili gol pa smo u uzvratu bili puno bolji od protivnika. Vjerujem da ćemo pokazati na terenu da smo bolja momčad. Treba sve pokazati na terenu. I da smo primili gol, naše bi šanse bile velike. U prvoj utakmici slavili smo 2:0, htjeli smo aktivan rezultat i vjerujem da ćemo sutra mi biti ti koji će slaviti.

Analiza suparnika i igre Rosenborga na domaćem terenu?

– Iskreno fokusirali smo se pri analizi prije prve utakmice više na njihova gostovanja. Sad smo fokus imali na domaćim utakmicama. Znamo otprilike kako igraju, ali ne mijenja se bitno njihova igra. Kod kuće pred svojom publikom možda su malo poduzetniji, ali znaju igrati jako dobar nogomet. Pokazuju da su moćna momčad, i sa svojom publikom svakako da mogu iznenaditi. Vidimo da svi njihovi protivnici imaju problema po desnoj strani. Obratit ćemo pozornost na to, tu trebamo biti stabilni, naši igrači koji budu fokusirani prema Stojanoviću pomoći će mu na toj strani. Rosenborg respektiramo, ali cijenimo i sami sebe i vjerujemo da ćemo biti bolji.

Rosenborg je odigrao utakmicu prvenstva protekli vikend, hoće li to za plave biti svojevrsna prednost?

– Rosenborg je iskusna ekipa kojoj ritam igranja svakih 3-4 dana dobro pada, ne vjerujem da nam je to neka prednost. Vidjet ćemo sve na terenu. Fokusiran sam na svoju momčad i uvjeren sam da ako moja momčad bude na vrhunskom nivou naše šanse za prolaskom su velike – rekao je Bjelica i dodao:

– Usmjeravamo naše igrače da im je fokus ispunjavanje zadataka i da uživaju na terenu. A što će doći nakon toga, to je svima jasno. Nikola je igrao Ligu prvaka, ja sam isto već igrao. Ako to postignemo bit će to bonus za nas, navijače i klub, ali nismo opterećeni. Velika nam je želja. Prenosimo igračima tu želju za pobjedom i da se zadaci izvrše ozbiljno i kvalitetno. Onda dolazi rezultat.

Nikola Moro jasno je istaknuo da Dinamo danas ide po pobjedu.

– Utakmica na Maksimiru nije bila toliko fizički naporna za nas. Imali smo 25 tisuća navijača koji su nas nosili. U takvim trenucima nemamo pravo na umor. Zbog svih tih ljudi idemo sada po pobjedu i prolaz u Ligu prvaka. Moramo dati maksimum zbog nas, naših obitelji. Nema umora. Nema opravdanja – izjavio je Moro i zaključio:

– Znamo da su prekidi njihova dobra strana i nešto na čemu baziraju svoju igru. Visoki su i opasni u tome, ali u prvoj utakmici dobro smo na to odgovorili. Uz koncentraciju, ne bi trebalo biti problema.

Hoće li Dinamo uspjeti proći Rosenborg te izboriti sudjelovanje u elitnom natjecanju rezerviranom za najbolje klubove Europe, svi korisnici A1 TV i XPLORE TV usluga moći će gledati potpuno besplatno u okviru Osnovnog paketa TV programa na PlanetSport Promo kanalu, a oni koji to nisu susret mogu pratiti na programu PlanetSport 3, jer HTV ne prenosi ovaj susret.

(vecernji.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content