FOTO Čačinačka Mladost nakon jedanaesteraca osvojila Memorijal “Klobučar-Golik” u Velikom Rastovcu

U Velikom Rastovcu je u organizaciji Nogometnog kluba Munja odigran tradicionalni 19. Memorijalni nogometni turnir u čast dvojici poginulih hrvatskih branitelja, bivših igrača Munje, Josipa Klobučara i Vlade Golika.

Turnir je uobičajeno odigran u dva dana, prvog dana igrane su utakmice poluzavršnice, a drugog završnica i utakmica za 3. mjesto. U veliko finale plasirale su se momčadi Slavonije iz Sladojevaca i čačinačke Mladosti, no prije te utakmice, u onoj za treće mjesto sučelili su se domaćin Munja i Bokšić Lug. Munja je slavila s konačnih 2:0 i tako osvojila treće mjesto i brončanu medalju.

19. Memorijal Klobuičar Golik 6 Custom

Veliko finale donijelo je zanimljiv dvoboj. Čačinčani su puno bolje krenuli u utakmicu i nakon nekoliko promašenih prigoda poveli eurogolom Ivana Mužara. Mužar je primio jednu loptu na nekih 25 metara od gola iskosa, driblingom pokraj dvojice ušao u sredinu i sjajno lijevom nogom od vratnice smjestio loptu u mrežu. Pred kraj prvog poluvremena Mladost je povećala svoje vodstvo pogotkom ovoljetne prinove Franka Perkovića.

Puno bolja slika momčadi Slavonije dogodila se ulaskom sjajnog Mladena Filipovića, nekadašnjeg igrača Papuka. Sladojevčani su stvorili niz prigoda, a povratak u utakmicu najavili su odličnim pogotkom Dunkovića. Tim rezultatom se otišlo na odmor, a početkom nastavka Slavonija je nastavila dobrom igrom dok su Mladostaši prijetili iz kontri. Slavonija je ipak uspjela poravnati, a poentirao je još jednom Dunković.

Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao pa se pristupilo jedanaestercima u kojima su mirniji bili Mladostaši i tako odnijeli na kraju zasluženu pobjedu i prvi trofej pod vodstvom novog trenera Nikice Hata.

19. Memorijal Klobuičar Golik 1 Custom

-Bilo je teško. Još se uigravamo, dosta je kod nas bilo promjena ovog ljeta. Puno je igrača otišlo, dosta novih je došlo, a još nam neki danas nisu bili na raspolaganju kao što su Ugarković i Maršić. U svakom slučaju, pohvala svim momcima na zalaganju i prikazanoj igri – rekao je Hat.

Nagrade najboljima uručili su zamjenik načelnika općine Crnac, glavnog pokrovitelja turnira, Josip Kovač te Zdenko Čapo, a stručno prosudbeno povjerenstvo donijelo je i odluku o najboljim pojedincima turnira. Najbolji strijelac je Mateo Jerešić iz Slavonije s tri pogotka, najbolji vratar je njegov suigrač Vanja Dragojević, a najboljim igračem proglašen je Ivan Mužar iz pobjedničke momčadi.

19. Memorijal Klobuičar Golik 12 Custom

-Presretan sam što smo i ove godine uspjeli organizirati ovaj turnir za naše heroje Josipa i Vladu, oni su najveći pobjednici ovoga turnira. Hvala svima koji su nam pomogli, Općini na pokroviteljstvu, klubovima sudionicima i sucima – rekao j predsjednik Munje Pavo Vida.

Utakmice u dva dana turnira sudili su Nikola Kristić, Mario Nađ, Mario Szebenji, Siniša i Saša Ličinić te Zoran Stojnović.

(www.icv.hr, vg, foto: V. Grgurić)

[g-gallery gid=”542729″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content