FOTO Tena, Mateja, Dora i Ante pobjednici ovogodišnjeg Festivala mladih slatinskih talenata

Gotovo dva i pol sata u petak navečer trajao je mali glazbeno-scenski spektakl, Festival mladih slatinskih talenata u organizaciji Društva ”Naša djeca” Slatina s čak 29 izvođača.

Pripreme za ovaj festival trajale su nekoliko mjeseci, a u tom vremenu su mališani sa svojim mentoricama Sanelom Tot, Tamarom Dorić, Melitom Čmarec, Gabrielom Baketa, Gordanom Rakocija i Ivanom Strupar, te mentorima, dečkima iz glazbenog sastava Čista petica odradili oko 30 radionica koje su imale za rezultat lijepu glazbenu večer kojom je i službeno započelo obilježavanje Dana grada Slatine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa...

Prije početka samog festivala, okupljene uz ljetnu pozornicu kod gradske fontane pozdravila je predsjednica Društva ”Naša djeca” Slatina Snježana Pačarić, a službeno su festival zajednički otvorili zamjenik virovitičko-podravskog župana Marijo Klement i zamjenica sletinskog gradonačelnika Sanja Mrzljak Jovanić.

Prvi dio programa bio je revijalnog karaktera, a u njemu je nastupilo 7 malih predškolaca. U prvoj kategoriji učenika prvih i drugih razreda osnovnih škola za prvu nagradu natjecalo se 10 kandidata, a zbog istog broj osvojenih bodova proglašene su dvije pobjednice, Tena i Mateja. U drugoj kategoriji u konkurenciji 7 natjecatelja učenika 3. i 4. razreda odlukom prosudbene komisije prva nagrada završila je u rukama Dore, dok je u konkurenciji 5 natjecatelja viših razreda osnovnih škola pobijedio Ante.

Ocjenjivačku komisiju činili su Tatjana Granjaš, Martina Tepeš, Renata Grahovac i Snježana Dupan Lovrić, koji će za nagradu putovati u Beč u posjet zabavnom parku Prater, dok su ostali sudionici nagrađeni su simboličnim nagradama, (www.icv.hr, adf; foto: D. Fišli)

[g-gallery gid=”546393″]