FOTO Tena, Mateja, Dora i Ante pobjednici ovogodišnjeg Festivala mladih slatinskih talenata

Gotovo dva i pol sata u petak navečer trajao je mali glazbeno-scenski spektakl, Festival mladih slatinskih talenata u organizaciji Društva ”Naša djeca” Slatina s čak 29 izvođača.

Pripreme za ovaj festival trajale su nekoliko mjeseci, a u tom vremenu su mališani sa svojim mentoricama Sanelom Tot, Tamarom Dorić, Melitom Čmarec, Gabrielom Baketa, Gordanom Rakocija i Ivanom Strupar, te mentorima, dečkima iz glazbenog sastava Čista petica odradili oko 30 radionica koje su imale za rezultat lijepu glazbenu večer kojom je i službeno započelo obilježavanje Dana grada Slatine.

m IMG 1722

Prije početka samog festivala, okupljene uz ljetnu pozornicu kod gradske fontane pozdravila je predsjednica Društva ”Naša djeca” Slatina Snježana Pačarić, a službeno su festival zajednički otvorili zamjenik virovitičko-podravskog župana Marijo Klement i zamjenica sletinskog gradonačelnika Sanja Mrzljak Jovanić.

Prvi dio programa bio je revijalnog karaktera, a u njemu je nastupilo 7 malih predškolaca. U prvoj kategoriji učenika prvih i drugih razreda osnovnih škola za prvu nagradu natjecalo se 10 kandidata, a zbog istog broj osvojenih bodova proglašene su dvije pobjednice, Tena i Mateja. U drugoj kategoriji u konkurenciji 7 natjecatelja učenika 3. i 4. razreda odlukom prosudbene komisije prva nagrada završila je u rukama Dore, dok je u konkurenciji 5 natjecatelja viših razreda osnovnih škola pobijedio Ante.

m IMG 1529

Ocjenjivačku komisiju činili su Tatjana Granjaš, Martina Tepeš, Renata Grahovac i Snježana Dupan Lovrić, koji će za nagradu putovati u Beč u posjet zabavnom parku Prater, dok su ostali sudionici nagrađeni su simboličnim nagradama, (www.icv.hr, adf; foto: D. Fišli)

[g-gallery gid=”546393″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content