FOTO U burnom finalu na turanovačkom Jelavu pobjeda pripala Bratstvu, Ante Mikulić najbolji igrač turnira

Na nogometnom igralištu Jelav u Turanovcu održan je tradicionalan nogometni turnir, na kojemu je ove godine sudjelovalo šest momčadi podijeljenih u prednatjecanju u dvije skupine.

U prvoj skupini igrala su dva županijska prvoligaša, Bratstvo iz Gornjeg Bazja, Borova i županijski drugoligaš Dinamo iz Kapele Dvora. Bratstvo je u prvoj utakmici s 2:0 pobijedilo Borovu. U drugoj utakmici poletni Dinamo s visokih 3:0 je bio bolji od nekompletne Borove. Odlučujući susret za prvo mjesto u skupini dobilo je Bratstvo 2:0 iskoristivši svoje prilike, što Dinamo nije učinio.

IMG 9943 Custom

U drugoj skupini igrala su tri županijska drugoligaša, Lukač 05, Sokol iz Milanovca i domaćin Turanovac. Sokol je u finišu utakmice pobijedio Lukač 05 rezultatom 2:0. Utakmica Sokola i Turanovca završila je bez zgoditaka 0:0. Obje momčadi imale su svoje prilike, koje nisu iskoristili. Nakon utakmice prišlo se izvođenju jedanaesteraca. Ante Tomić, vratar Sokola briljirao je obranama, što njegovi suigrači nisu znali iskoristiti, jer su u nekoliko navrata promašili vrata i na kraju bili lošiji u izvođenju penala. Furioznom pobjedom 4:1 nad Lukačem 05 Turanovac je potvrdio ulazak u finale.

Utakmica za treće mjesto između Sokola i Dinama završila je bez zgoditaka, pa se pristupilo izvođenju jedanaesteraca. Tri brata, Iličić Mirko, Jozo i Mato svojim zgodicima Dinamu su donijeli treće mjesto.

IMG 0057 Custom

U finalu smo gledali efikasnu utakmicu. Bratstvo je povelo 2:0, 3:1 i 4:2, ali se Turanovac nije predavao iskoristivši nekoliko pogrešaka vratara Bratstva smanjivši na kraju na 4:3. Više od toga Turanovac nije uspio, iako su imali nekoliko prilika. Bratstvo je zasluženo osvojilo prvo mjesto.

Ugodna iznenađenja turnira su bili Turanovac i Dinamo, koji su pokazali odličnu igru. Sokol nije primio niti jedan gol iz igre, ali zbog neefikasnosti u izvođenju jedanaesteraca zauzeo je tek četvrtu poziciju. Borova je bila nekompletna pa je izgubila obje utakmice, dok se nova momčad Lukača 05 tek uigrava.

Najbolji strijelac turnira bio je Saša Štefanić, najbolji vratar Antonio Vlašiček (obojica su igrala za Turanovac), dok je najbolji igrač bio Ante Mikulić iz Bratstva.

IMG 0051 Custom

Rezultati:

Bratstvo – Borova 2:0, Dinamo – Borova 3:0, Bratstvo – Dinamo 2:0, Sokol -Lukač 05 2:0, Turanovac – Sokol 0:0 – penali 4:3 i Turanovac – Lukač 05 4:1

Utakmica za treće mjesto:

Dinamo – Sokol 0:0 – penali 3:0

Finale:

Bratstvo – Turanovac 4:3

(www.icv.hr, mš)

[g-gallery gid=”542315″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content