PRIOPĆENJE ZA MEDIJE: HVIDR-a RH osudila postupke saborskog zastupnika Milorada Pupovca

HVIDR-a RH objavila je priopćenje u kojemu osuđuju postupke saborskog zastupnika i predsjednika SDSS-a Milorada Pupovca. Priopćenje, koje potpisuju predsjednik HVIDR-a RH Josip Đakić i predsjednik Glavnog odbora HVIDR-a RH Josip Periša, prenosimo u cijelosti.

– U ime hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata Republike Hrvatske ovim putem najoštrije osuđujemo sramotne izjave Milorada Pupovca, saborskog zastupnika, predsjednika SDSS-a i koalicijskog partnera Vlade RH, koji je u intervjuu za portal Radiosarajevo.ba prije par dana izjavio da „Hrvatska postaje čimbenik nestabilnosti na prostoru bivše Jugoslavije jer se u njoj promovira nesnošljivost prema drugim narodima i pokušava rehabilitirati ustaštvo, u čemu“, kako je rekao,“ važnu ulogu imaju pojedini pripadnici Katoličke crkve, neke političke stranke i braniteljske udruge.“

Pupovac je u intervjuu nastavio ono što je govorio na konferenciji za tisak u petak kada je povukao poveznicu između sadašnje Republike Hrvatske i režima NDH rekavši kako ne bi želio da “ova zemlja doživi isto iskustvo koje je doživio jedan pokušaj u 20. stoljeću da se stvori hrvatska država, a koji je kolabirao i doživio sramotan kraj jer je bio temeljen na mržnji i nasilju prema Srbima”.

Iako smo i prije upozoravali na neprimjerene izjave Milorada Pupovca, zadnjim je istupima imenovani prešao svaku mjeru svojim neargumentiranim lažima i uvredama protiv hrvatske države koja je utemeljena u Domovinskom ratu na krvlju našeg naroda u obrani protiv velikosrpske agresije, današnje ponosne članice Europske unije, te ovim putem tražimo reakciju od strane nadležnih institucija radi utvrđivanja elemenata kaznene odgovornosti imenovanog, posebice radi počinjenja kaznenog djela povrede ugleda RH.

Od Milorada Pupovca zahtijevamo žurnu javnu ispriku svim građanima Republike Hrvatske, a ukoliko imenovani to ne učini, ovim putem tražimo od predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića donošenje odluke o raskidu koalicije sa strankom SDSS, budući da ista nije smijenila, niti se ogradila od sramotnih protuzakonitih i protuustavnih izjava gore imenovanog predsjednika Pupovca. (www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content