Izvrsna zabava za sve generacije: Grabrovnica najbolja na 1. igrama općine Pitomača – Dinjevac 2019.

Općina Pitomača u suradnji s Mjesnim odborom Dinjevac i Udrugom žena Dinjevac organizirala je prve igre općine Pitomača – Dinjevac 2019. Igre su održane na nogometnom igralištu u Dinjevcu i na njima je sudjelovalo svih 12 naselja s pitomačkog područja s po osam natjecatelja.

Ekipa iz Grabrovnice najbolje se snašla u igrama i time osvojila prvo mjesto, za njima slijedi ekipa iz Dinjevca koja je osvojila drugo mjesto, a treće mjesto zauzela je ekipa iz Pitomače.

Najuspješnijim ekipama nagrade su uručili načelnik općine Pitomača Željko Grgačić i predsjednica Udruge žena Dinjevac Svetlana Bastalić.

IMG 6356

Načelnik Grgačić na početku igara pozdravio je sve prisutne, a natjecateljima zaželio puno sreće. Sve prisutne pozdravila je i ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Vesna Bedeković koja se i sama okušala u disciplini gađanja praćkom.

– Doista moram potvrditi da je ovo sjajna prigoda za okupljanje različitih generacija na jednom mjestu za zajedničko druženje, a ono što smatram osobito važnim je to da se na taj način kroz različite generacije osnažuju obiteljske vrijednosti – rekla je ministrica Bedeković.

IMG 5689

U programu igara, osim discipline gađanja praćkom, bilo je i skakanje u vreći, skok u dalj, povlačenje užeta, nošenje jajeta u žlici, žive tačke, nošenje na krkačima, ispijanje gemišta iz bokala od 1 litre sa slamkama. Nakon završetka natjecanja natjecatelji i publika mogli su se zabaviti uz glazbu TS Svirci moji.

Izuzetno zadovoljna održanim igrama je i jedna od organizatora, predsjednica Udruge žena Dinjevac Svetlana Bastalić.

-Najmanje pedesetak mještana, članova mjesnih odbora, DVD-a, nogometnog kluba i članovi Udruge žena Dinjevac uključeno je u organizaciju igara. Sretni smo što su ove prve igre uspješno završene i veselimo se drugima – izjavila je predsjednica Udruge žena Dinjevac Svetlana Bastalić. (www.icv.hr, ib)

[g-gallery gid=”546708″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content