Jubilarna Paučina seli na orahovačko Jezero: PAUKU za 10. rođendan pjevat će Let 3, Mašinko i mnogi drugi

Predanim i srčanim pristupom, Udruga za Promicanje Alternativne i urbane Kulture P.A.U.K. je u 10 godina postojanja organizacijama brojnih glazbenih koncerata i kulturnih događaja, ucrtala Orahovicu kao meku alternativne i urbane scene u ovom dijelu Lijepe Naše. Ono što je u samim začecima, tradicionalno krajem svakog ljeta, bila samo rođendanska proslava Udruge, preraslo je u jedan veliki glazbeni spektakl pod nazivom „Paučina“ koji ove godine predstavlja svoje deseto izdanje, a svoju donedavnu lokaciju malog pitoresknog ranča ”Koral” iznad Orahovice, od ove godine mijenja popularnim izletištem – Orahovačko jezero.

– Kao i svake godine oproštaj od ljeta rezerviran je za Paučinu, a receptura ovogodišnje slična je onoj prijašnjih godina. U suradnji s gradskom upravom omogućeni su besplatni koncerti i nastupi DJ-a za sve posjetitelje na popularnom Orahovačkom jezeru. Zahvaljujemo se svim članovima, prijašnjim, trenutnim i budućim, prijateljima koji su na bilo koji način doprinijeli radu udruge u 10 godina postojanja i svima koji su svojim dolascima podržavali eventove kao i članovima bendova koji su nastupali na istima pa ih ovim putem pozivamo da ne propuste ovogodišnji tulum i da svi zajedno proslavimo deset godina naše Udruge – kaže predsjednik PAUK-a Mirko Kufner.

3008paucina 1

Paučina je danas nadaleko i naširoko poznata, a jubilarna deseta je definitivno kruna svih dosadašnjih.

– Iz nekih razloga veliki broj posjetitelja ne sjeća se baš najbolje prošle niti ranijih Paučina, no, svake godine se ponovno vrate i povedu nove prijatelje pa se to očekuje i ove godine. Program je u subotu 07. rujna, a započeti će u 20 sati i trajati do ranog jutra. Sadržaj je raznolik tu su rock koncerti grupa LET 3 iz Rijeke, Mašinka iz Zagreba, Merrowa iz Osijeka i The Muddy Breakdowna iz Slatine, a nakon njih pozornicu će zauzeti ,majstori elektronske glazbe koji će sve prisutne zabavljati do ranog jutra. Nastupit će DJ FURTEE i DJ SPICA iz Pečuha iz Mađarske te domaći DJ Ben K iz Osijeka i DJ Dr. Log i DJ Mario iz Orahovice. Od popratnih sadržaja na Jezeru sve posjetitelje očekuje mega popularna sportska utrka, naš patent koji smo nazvali ”Rakija Run” koja već godinama broji sve veći broj natjecatelja i svojom atraktivnošću ostaje upečatljiva svim sudionicima, ali i gledateljima. Osim utrke tu je i paljenje tradicionalnog velikog Paukovog krijesa. Pozivamo sve nazočne da obiđu i „Kućicu Paukova“ gdje će moći podržati rad udruge kupovinom unikatnih majica posvećenih desetoj Paučini, ali i kušati rođendansku tortu i druge delicije – zaključuje Kufner.

Ulaz i kamp na jezeru su besplatni za sve posjetitelje, a u slučaju lošeg vremena PAUK je osigurao pričuvno rješenje.

– Cjelokupni glazbeni program u slučaju lošeg vremena bit će održan u prostoru bivše kino dvorane, danas višenamjenskoj dvorani u središtu Orahovice – dodaje Kufner. Pokrovitelj i suorganizator manifestacije je Grad Orahovica. (www.icv.hr, vg)

3008paucina Mirko Kufner

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content