Kulturna udruga “Pričalica” najavila predstavu i promociju filma koji će se održati u sklopu ovogodišnjeg FeDOr-a

U Gradskom kazalištu Virovitica danas (utorak) predstavljena su dva kulturna događanja udruge „Pričalica“ koja će se u sklopu festivala dramskog odgoja FeDOr te Rokova održati u utorak 13. kolovoza.

Organizatorica festivala Snježana Lančić je sa svojim stručnim timom suradnika, među kojima su i voditeljica Kulturno-umjetničkog centra Virovitica Danijela Duvnjak, socijalna pedagoginja i dramska pedagoginja mentorica Suzana Sokele, dramska pedagoginja i voditeljica dramske igraonice Gradske knjižnice i čitaonice Virovitica te odgojiteljica Ivana Molnar i povjesničar umjetnosti Tomislav Slavić, pobliže predstavila predstavu „Vremeplov – tragovima Bele IV.“ te igrani film „in“.

fedor 1

Predstava, koju izvode brojni mladi glumci Dramskog studija Kazališta Virovitica, i igrani film čija autorica je sama organizatorica predstavit će se publici u sklopu festivala dramskog odgoja FeDOr koji ove godine slavi svoj mali jubilej, 10. godišnjicu. Kada se priča o samoj predstavi, struktura tog dijela festivala koncipirana je tako da, objašnjava S. Lančić, polaznici kroz radionice prolaze stvaralački proces i od jedne povijesne zabilježbe razviju prvo priču, a potom i predstavu.

– FeDOr počinje u subotu, 10. kolovoza te se mi tri dana, od 10 do 13 sati, pripremamo i prolazimo kroz sedam radionica (Potraga za blagom, Pripovijedanje, Vođena fantazija, Borbe na sceni, Glazba i vrijeme, Tijelo u pokretu te Lutka i ja) kroz koje razvijamo konačnu predstavu koju ćemo onda u utorak, 13. kolovoza odigrati u najavljenom terminu – otkrila je organizatorica.

Predstava „Vremeplov – tragovima Bele IV.“ održat će se ispred Gradskog kazališta Virovitica s početkom u 18 sati a projekcija filma će nakon toga, u 19 sati, biti održana u samom Kazalištu. (www.icv.hr, ea)

fedor 4

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content