MILJENIK PUBLIKE Streetracer Mihael Vuković podijelio svoje dojmove povodom ovogodišnje utrke u Rušanima

Na pisti između Rušana i Detkovca, stazi dugoj 402 metra, nedavno je povodom Dana općine Gradina pred nekoliko stotina gledatelja održana sada već tradicionalna ulična utrka, pravi auto-moto spektakl. Osim street racea, koji je u javnosti poznatiji kao utrka ubrzanja, gledatelji su mogli vidjeti i umjetnost “paljenja guma” demonstriranu nabrijanim “pilama”.

Povodom ovogodišnje utrke, svoje dojmove s nama je podijelio Suhopoljčanin Mihael Vuković, automehaničar u jednom virovitičkom servisu, momak koji ovom auto-moto spektaklu daje posebnu draž i čiju su pojavu na startu svake utrke gledatelji nagrađivali velikim pljeskom.

– Ljubav prema automobilima traje od malih nogu, a sad, kad sam odrastao, sve je to sjelo na svoje željeno i zacrtano mjesto. Po struci sam automehaničar, a to mi uvelike pomaže u cijeloj toj priči – kaže nam Vuković.

Iako je i sam “lud” za ovim auto-hobijem te odvaja puno slobodnog vremena za “kovanje ovog zanata”, ima i veliku podršku okoline, a osobito oca.

– Moja najveća podrška od malih nogu, a pogotovo sada kada vozim utrke je moj otac, koji me prati na brojnim natjecanjima i eventima. Bez njega bi bilo jako teško i njemu idu najveće zahvale – ističe M. Vuković.

streetrace rusani 2019 35

Mihael je ove godine vozio svoj BMW E30 325i, s kojim je osvojio drugo mjesto u “paljenju guma” i treće mjesto u klasi 14.

– Što se tiče preinaki na automobilu, ubacio sam motor iz novije serije BMW-a E36, 2.5 24V s 200 konjskih snaga. U auto je ugrađena hidroručna jer je auto planiran za drift. Šasija je u unutrašnjosti automobila pojačana rollbarom, takozvanim kavezom. Ove jeseni planiram ugraditi i turbo za veću snagu te ozbiljnije klase natjecanja – kaže nam ovaj miljenik publike.

Ove godine Mihael je posjetio i street race utrku u Osijeku, a u budućnosti ima velike planove, pa je tako odlučio voziti i moto utrke.

– U Osijeku sam osvojio srebro u svojoj klasi, što je veliki uspjeh, ali na tome ne mislim stati. U 9. mjesecu ponovno idem u Osijek s još boljim autom pa ću probati uloviti i bolju klasu. Također, počinjem voziti i moto utrke, za sada isto na 402 metra, pa ćemo vidjeti kako će to ići jer je puno složenije od automobilskih utrka – zaključio je Vuković te zahvalio svima koji su i ove godine došli bodriti svoje favorite.

streetrace rusani 2019 27

Gledateljima, ali i svim natjecateljima, zahvalio je i Bojan Miletović, vlasnik autoservisa i jedan od glavnih organizatora ove utrke, također streetracer koji je u “ljutom” finalu u paljenju guma pobijedio upravo našeg sugovornika, Mihaela Vukovića.

Zavirite još jednom u fotogaleriju i pogledajte kako je bilo na ovogodišnjoj utrci…

(www.icv.hr, ts, foto: M. Rođak)

[g-gallery gid=”540272″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content