NE ŠALE SE Mladić (24) dobio bezuvjetnu kaznu zatvora od 90 dana zbog vožnje pod utjecajem alkohola, bez vozačke i za vrijeme zabrane

Stupanjem na snagu izmjena Zakona o sigurnosti prometa drastično su postrožene kazne za najteže prekršaje i za ponavljače tih prekršaja. Koliko je zakon sada stroži pokazuje još jedna presuda koja je 24-godišnjem mladiću donijela bezuvijetnu kaznu zatvora od 90 dana.

Tu presudu mu je danas izrekao Prekršajni odjel Gračac, Općinskog suda Gospić, jer ga je jučer, 15. kolovoza u Gračacu zaustavila policija dok je upravljao osobnim automobilom marke Volkswagen gospićkih registarskih oznaka pod utjecajem alkohola od 1,97 promila, bez položene vozačke dozvole, a uz to već mu je bila izrečena zabrana upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije.

Mladić je tako kažnjen bezuvjetnom kaznom zatvora od 90 dana i zabranom upravljanja motornim vozilima B kategorije 24 mjeseca. Rješenje nadležnog suda je pravomoćno te će tijekom današnjeg dana 24-godišnjak biti predan na izdržavanje kazne u Zatvor u Gospiću.

Policija ponovno upozorava kako nove odredbe Zakona o sigurnosti prometa na cestama predviđaju snažnije kažnjavanje počinitelja osam najtežih prekršaja za koje su detektirali da uzrokuju najveća i najteža stradavanja u prometu. To su prekoračenje dozvoljene brzine kretanja u naseljenom mjestu za više od 50 km/h, vožnja u suprotnom ili zabranjenom smjeru, namjerni prolazak kroz crveno svjetlo, odnosno prolazak kroz crveno svjetlo bez smanjenja brzine, povećanjem brzine ili prolazak kroz dva ili više crvenih svjetala, odbijanje alkotestiranja, vožnja pod utjecajem alkohola iznad 1,5 g/kg i vožnja pod utjecajem droga, upravljanje vozilom prije stjecanja prava, upravljanje vozilom dok je vozačka dozvola ukinuta zbog prikupljenih negativnih prekršajnih bodova, upravljanje vozilom dok je vozačka dozvola oduzeta, dok je vozač isključen iz prometa ili mu je izrečena mjera privremenog oduzimanja vozačke dozvole ili zaštitna mjera. (www.icv.hr, ml)

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content