OPĆINA ŠPIŠIĆ BUKOVICA Održana početna konferencija projekta “Izgradnja reciklažnog dvorišta u Općini Špišić Bukovici”

U prostorijama Općine Špišić Bukovica održana je po četna konferencija projekta “Izgradnja reciklažnog dvorišta u Općini Špišić Bukovici”. Projekt je odobren u sklopu poziva Ministarstva zaćtite okoliša i energetike OPKK-a, PO 6- Zaštita okoliša I održivost resursa, iP 6 I – Ulaganje u sektor otpada kako bi se ispunili zahtjevi pravne stečevine Unije u području okoliša i zadovoljile potrebe koje su utvrdile države članice za ulaganjem koje nadilazi te zahtjeve, SC 6i1 – Smanjena količina otpada koji se odlaže na odlagališta. Posredničko tijelo razine 2 je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Ukupna vrijednost projekta je 2.044.329,38 kn dok su bepovrtana sredstva koju su dodijeljena Općini Špišić Bukovici 1.737.679,97 kuna.

gfdghfgh

Uspostavom reciklažnog dvorišta unaprijedit će se odvojeno prikupljanje otpada na području općine Špišić Bukovice i obližnjih jedinica lokalne samouprave koje nemaju potrebnu infrastrukturu. Također, kroz brojne promidžbene aktivnosti informirat će se stanovništvo općine o prednostima reciklaže, njegovu zaštitu i očuvanje, a predviđenim informativno-obrazovnim aktivnostima educirat će se šira javnost kako na najučinkovitiji način sakupljati i odlagati otpad.

khgjnhg

U reciklažnom dvorištu svi spremnici biti će u skladu s Pravilnikom o gospodarenju otpadom, a bit će smješteni na 1227 m2 s tri parkirna mjesta, nadstrešnicom i prostorom za osoblje. Ovo će biti mjesto gdje će stanovnici moći donijeti veće količine i tamo ih zbrinuti kako bi se što brže i lakše riješili otpada, ali i potaknuli na bolje odvajanje istog. (www.icv.hr)

hgfjng

logia

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content