Počinju radovi na gradnji Centra za istraživanje i razvoj u mljekarstvu u Virovitici, najvažnijeg razvojnog projekta Virovitičko-podravske županije

U utorak 27. kolovoza u 12 sati u Poduzetničkoj zoni III., počet će radovi na gradnji Centra za istraživanje i razvoj u mljekarstvu u Virovitici, najvažnijeg razvojnog projekta Virovitičko-podravske županije. Prijavitelj ovog, ukupno s radovima i opremom, 36 milijuna kuna vrijednog projekta je Virovitičko-podravska županija, a partner je Agronomski fakultet Sveučilišta u Zagrebu.

Projektni prijedlog je prijavljen u sklopu ograničenog javnog poziva za dostavu prijedloga razvojnih projekata koji će se u stopostotnom iznosu financirati u okviru provedbe Razvojnog sporazuma za područje Slavonije, Baranje i Srijema iz nacionalnih sredstava Ministarstva poljoprivrede.

Centar za istraživanje i razvoj u mljekarstvu gradit će se u Virovitici u Poduzetničkoj zoni III. te će se njime uspostaviti potrebna istraživačka infrastruktura i time stvoriti preduvjet da se u suradnji sa znanstvenom zajednicom i stručnim institucijama omogući razvoj i prijenos znanja i vještina usmjerenih na jačanje kvalitete, opsega i relevantnosti istraživačkih aktivnosti u sektoru mljekarstva.

Na dva kata i 1.500 četvorna metra, nudit će se usluge za istraživanje i razvoj novih proizvoda na bazi mlijeka u suradnji s Agronomskim fakultetom iz Zagreba; usluga probne proizvodnje novih proizvoda od mlijeka prema zahtjevu poduzetnika iz mljekarskog sektora; usluge laboratorijskih istraživanja kao i usluge edukacije i stručnog treninga obrtnika i poljoprivrednih gospodarstvenika.

Gradnja samog centra povjerena je tvrtki Gradba iz Brezika, s kojom je župan Igor Andrović, u ime nositelja projekta, potpisao ugovor, a vrijednost radova iznosit će 20.908.966 kuna. (www.vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content