POJAČANE KONTROLE BRZINE Prvog dana akcije vozaču kazna od 3 do 7 tisuća kuna, oduzimanje vozačke i 3 negativna boda

Policijski službenici Policijske uprave virovitičko – podravske ovog tjedna provode akciju pojačane kontrole brzine na prometnicama. Prvoga dana utvrđeno je 105 prometnih prekršaja, od kojih su kod 61 vozača uređajima za mjerenje brzine kretanja vozila izmjerili nepropisnu brzinu kretanja vozila, odnosno brzinu veću od ograničenja na dijelu prometnice na kojem je obavljen nadzor. Osim brzine, utvrđeno je 7 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 9 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 4 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela te 24 ostala prekršaja.

Najveće prekoračenje brzine kretanja vozila je izmjereno kod vozača osobnog automobila koji se kretao brzinom od 103 km/h u 18.34 sata u Ulici kralja Tomislava u Suhopolju, na dionici ceste u naselju na kojoj je ograničenje brzine kretanja 70 km /h. Zbog počinjenja ovog prekršaja vozač će biti sankcioniran novčanom kaznom u iznosu od najmanje 3.000 do 7.000 kuna, istome će biti izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja vozilima B kategorije u trajanju od 1 mjesec te određena 3 prekršajna negativna boda. U slučaju da se radi o povratniku u činjenju ovih prekršaja, trajanje zaštitne mjere biti će i duže.

– Napominjemo, da će policijski službenici do kraja tjedna nastaviti s pojačanim nadzorom brzine kretanja motornih vozila, dok će osim po ovom prekršaju, koji je najčešći uzrok najtežih prometnih nesreća, tijekom vikenda posebno pojačano postupati u nadzoru vozača pod utjecajem alkohola te sankcioniranju nekorištenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog korištenja mobitela, odnosno prekršajima koji su „4 najčešće ubojice u prometu“, ali i na nadzoru prometa i zaštiti najugroženijih kategorija sudionika u prometu, odnosno vozača bicikla, mopeda i motocikla te pješaka – poručuju iz policije. (www.icv.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content