RADOVI PRI KRAJU Zavirili smo u unutrašnjost Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju i trodijelne sportske dvorane

Pri kraju su radovi na izgradnji nove zgrade Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju i trodijelne školske sportske dvorane. Zavirili smo u unutrašnjost ovog, 78 milijuna kuna čiji je nositelj Grad Virovitica, a sufinanciraju ga Ministarstvo regionalnog razvoja i EU fondova, Ministarstvo znanosti i obrazovanja te Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Margarita Kovačević, ravnateljica COOR-a nedavno je izjavila kako se raduje početku nove školske godine, budući da će dosadašnjih 500 „kvadrata“ radnog prostora, od 1. listopada zamijeniti s čak 3000 četvornih metara u novoj zgradi.

MG 1151

U novoj školskoj godini u COOR-u će biti 13 razrednih odjela, jedan razred srednje škole te dvije grupe predškole i jedna grupa poludnevnog boravka. U ustanovi će biti oko 55 učenika i 14 učenika u poludnevnom boravku, a osam učenika s područja naše i Bjelovarsko-bilogorske županije pohađat će srednjoškolski program.

Prema sadašnjem iskazanom interesu, za sada je devet roditelja iskazalo interes za vrtićem.

– Roditelji djeteta koje ima veću teškoću iskazali su interes za punim obimom boravka u našoj ustanovi, a dio roditelja je iskazao potrebu za integriranim boravkom u našoj ustanovi, odnosno da će dio tjedna provoditi kod nas, a dio u redovitom vrtiću – objasnila je nedavno M. Kovačević koja kaže kako osim fizičkih i materijalnih uvjeta očekuju i nov, drugačiji rad, odnosno proširenje djelatnosti.

MG 1116

– Do sad smo imali odgoj i obrazovanje učenika s teškoćama u razvoju, socijalnu uslugu poludnevnog boravka, a od nove školske godine počinjemo s predškolskim odgojem za djecu s teškoćama i sa srednjom školom za učenike s teškoćama u razvoju, za pomoćna zanimanja. Nadamo se proširenju socijalnih usluga jer smo dosad imali samo uslugu poludnevnog boravka. Radimo i nadamo se projektima izgradnje nekih objekata za organizirano stanovanje – najavila je M. Kovačević.

Trodijelna dvorana, neto površine 2.900 četvornih metara, bit će primarno školska, ali po potrebi će funkcionirati i za izvanškolske aktivnosti, uključujući razne sportske manifestacije i priredbe. (www.icv.hr, ml, mlo; foto: M. Rođak)

[g-gallery gid=”547174″]

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content