ROKOVO 2019. Otvoreni most i izložba LK Nikole Tricka kao poklon gradu za rođendan

Već više od 40 godina Likovni klub Nikola Trick čuva umjetnost grada Virovitice kroz svoje djelovanje, a svake godine za Rokovo članovi Kluba sugrađane obraduju tradicionalnom godišnjom izložbom i Otvorenim mostom.

Danas (četvrtak) ih je otvorio pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti grada Virovitice Alen Bjelica, kod Palače Pejačević, koji je pohvalio rad ovog kluba na promicanju kulture. Otvorenje je uveličala i Gradska glazba Virovitica, vjerna pratiteljica ovih vrijednih likovnjaka.

IMG 20190815 104126

– Svojim radom članovi Kluba promiču ime grada Virovitice i Virovitičko-podravske županije po slikarskim kolonijama u zemlji i inozemstvu i ovim im putem još jednom zahvaljujem i čestitam na svemu što čine – rekao je Bjelica.

Iako Otvoreni most nije zapravo održan na mostu, njegova simbolika povezivanja ljudi jednako je uspješna i na novoj lokaciji, u hladu kod Palače Pejačević, složili su se i umjetnici i građani koji su ih tijekom dana obišli i otkrili što su im pripremili ovaj put. A bile su to slike, rukotvorine, ukrasi, magneti i drugo što su vrijedni umjetnici izradili za ovu prigodu. (www.icv.hr, mlo)

[g-gallery gid=”544479″]

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content