ROKOVO 2019. Završio 9. VUF, pljeskom ispratili klaunove, bubnjare i hodače na štulama

Pljeskom i s puno smijeha ispratila je publika izvođače 9. Virovitičkog uličnog festivala (VUF-a), a u okviru kojeg su klaunovi, artisti i hodači na štulama sinoć (petak) održali svoje posljednje točke.

U VUF-u su i ove godine na Rokovo najviše uživala djeca, zahvaljujući maštovitim i zanimljivim predstavama na širokoj pozornici nove virovitičke šetnice ispred Gimnazije. Na njoj su se izmjenjivali plesači, akrobati, cirkusanti, glumci, a sve kako bi publici priredili onaj poseban osjećaj – nasmijati se od srca ili uzdahnuti od iznenađenja.

IMG 4452

Posljednje večeri uličnog festivala, publika je imala priliku vidjeti zaigranog klauna koji predmete pokušava baciti do sunca, jednu simpatičnu čistačicu koja je “pomela” publiku plesom s metlom i štapovima za čišćenje, plesačicu s obručima te klauna koji jednako uspješno žonglira noževima kao i na dasci… Nakon svake točke mali klaunovski šešir punio bi se “papirnatim i kovanim prijateljima” s kojima su djeca i odrasli nagradili izvođače za trud.

– Ovakve točke možemo vidjeti samo u cirkusu. Sad smo tri dana uživali u klaunovima, plesu s vatrom, sjajnim akrobacijama u centru Virovitice. Jako je lijepo što izvođači surađuju s djecom, što su otvoreni. Vidi se da to rade iz srca – zadovoljno je rekla mama Maja Š. Ona i suprug uživali su i u drums showu, bez kojeg nije prošla nijedna večer uličnog festivala.

IMG 4263

VUF svake godine sve više pokazuje kako su Virovitičani i njihovi gosti za Rokovo i više no otvoreni za ovu vrstu umjetnosti, budući da su im sve točke, unatoč paralelnim nastupima drugih izvođača za Rokovo, imale brojnu publiku. I slijedeće godine, poručili su zadovoljno artisti, svoje vjerne suradnike u zabavi dočekat će na šetnici. (www.icv.hr, mlo, foto: I. Bedeković)

[g-gallery gid=”545362″]

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content