Vesna Bedeković: Povećat će se broj korisnika dječjih doplataka, ali i roditeljska naknada za drugih šest mjeseci s 3.900 do 5.600 kuna

Vesna Bedeković, ministrica demografije, obitelji, mladih i socijalne politike, gostovala je u RTL Danas. U koštac sa složenim resorom, nekadašnja profesorica, dekanica Visoke škole u Virovitici, krenula je s mentalnim mapama.

– Svatko od nas ubacuje sve što misli da je bitno, snalazimo se kreiramo… – kaže Bedeković i dodaje da je uspjela pohvatati konce, ali još uvijek se detaljno upoznaje sa svime. Pitali su je li jedna od mapa i slučaj Kajzerica.

– Naravno da još jednom izražavam žaljenje i sućut, ali najvažnije je da je dijete koje je preživjelo tragediju smješteno u adekvatnu ustanovu ima njegu, a sve daljnje procedure su na centru za socijalnu skrb. Trenutno se radi na zaštiti centara za socijalnu skrb, nakon tragičnog slučaja u Đakovu.

– U sve centre i sve podružnice bit će stavljeni detektori metala, sredstva su osigurana u proračunu, a rok za nabavku detektora je 30. rujna – kaže ministrica. Jednako tako, s ministrom pravosuđa Draženom Bošnjakovićem radi se na tome da radnici centara dobiju bolju zaštitu, ali i dodatnu edukaciju.

– Negdje do kraja godine ćemo postići status službene osobe za sve socijalne radnike i osobe u sustavu.

Od sljedeće godine, plan je kaže ministrica, povećati broj korisnika dječjih doplataka, ali i roditeljsku  naknadu.

– Upravo rezultat ovih izmjena bit će povećanje roditeljske naknade za tih drugih šest mjeseci s 3.900,00 na maksimalni iznos do 5.600,00 kuna – ističe.  S ministrom Medvedom ovaj je tjedan dežurna. Na godišnji će kaže, dva dana oko Velike Gospe. Prilog možete pogledati OVDJE. (vijesti.hr, Fotografija: RTL Danas)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content