FOTO Fra. Celestin Čakarić proslavio dijamantni svećenički jubilej: Gospodinu Bogu se zahvaljujem za sve

U župnoj crkvi svetog Roka u Virovitici svečanom svetom misom franjevac Celestin Čakarić proslavio je 60 godina svečeništva.

Na početku misnog slavlja domaći gvardijan virovitičkog samostana fra. Rozo Brkić pozdravio je brojnu braću svećenike, naglasivši samo provincijala Hrvatske franjevačke provincije svetih Ćirila i Metoda fra. Iliju Vrdoljaka i poglavara Hrvatske pokrajine Družbe Isusove o. Dalibora Renića, da druge ne bi preskočio.

U ime vjernika, fra. Clestina je pozdravio dr. Romano Tripalo.

IMG 6888 Custom

-Za svećenika koji proslavi zlatni jubilej možemo reći, da je istrčao maraton, a onoga koji je došao do dijamantnog jubileja možemo proglasiti supermaratoncem. Vi ste i dalje čilog duha, iako se u posljednje vrijeme služite štapom. Već vam je sigurno pripremljen lijepi stan na drugom mjestu, ali ostanite još dugo s nama, jer su nam i dalje potrebne vaše propovijedi – naglasio je Tripalo.

U ime vjernika virovitičkog kraja, buketu cvijeća fra. Celestinu uručila je Željka Grahovac. U nadahnutoj propovijedi nekadašnji dugogodišnji virovitički župnik i gvardijan fra. Robert Perišić naglasio je nekoliko crtica iz dosadašnjeg života fra. Celestina.

IMG 6789 Custom

-U potrazi za Bogom fra. Celestin se pridružio franjevcima, što je značilo skromnost i pokornost. Celestin nije za službu birao lijepa i atraktivna mjesta, ako izuzmemo Viroviticu, već je išao tamo gdje je bilo izazova za duhovni rad. Po potrebi je blag, ali i oštar kada nekoga treba ukoriti i usmjeriti na pravi put. Fizički krhak, on je duhovni gorostas, što može zahvaliti Bogu, jer bez Njegove podrške nema ništa i Njemu možemo biti zahvalni za sva naša dobra. I kako je i sam fra. Celestin naglasio u središte našeg života treba postaviti Boga, a ne čovjeka. U vrijeme progona nije se bojao i znao je za svakog naći dobru riječ. Mene je, kao malog ministranta također usmjerio u franjevački red – naglasio je u svojoj propovijedi fra. Robert.

Na kraju misnog slavlja fra. Robert je pročitao čestitku požeškog biskupa monsinjora dr. Antuna Škvorčevića fra. Celestinu, a u ime braće franjevaca zahvalio mu se provincijal fra. Ilija Vrdoljak.

IMG 6802 Custom

Fra. Celestin se zahvalio svima koji su uveličali njegov jubilej, braći franjevcima, župnom zboru svete Cecilje koji je svojom pjesmom dodatno uveličao misno slavlje, ali je na prvo mjesto postavio Boga.

-Gospodinu Bugu zahvaljujem za sve – zaključio je fra. Celestin.

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

[g-gallery gid=”553409″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content