FOTO Pobjeda i poraz virovitičkih košarkašica, selekcija Z-15 razbila Čakovčanke 60:48

Virovitičke košarkašice u nedjelju, 22. rujna su ugostili vršnjakinje iz Čakovca te odigrale dvije utakmice Prvenstva Regije Sjever za djevojčice do 15, odnosno 13 godina starosti.
Prve su na parket izašle pretkadetkinje (Z-15).

Nakon što su Virovitičanke u prošlom kolu deklasirale igračice iz Koprivnice, ova utakmica poprimila je epitet malog derbija jer pobjednika je kao nagradu čekalo vodeće mjesto na tablici. Početak utakmice sugerirao je da će se raditi o neizvjesnoj utakmici do samog kraja. Iako su domaće igračice nešto bolje ušle u susret, upale su u crnu rupu sredinom druge četvrtine te je poluvrijeme završilo prednošću gostiju 24:21.

IMG 5846 Custom

Treća četvrtina pripala je Virovitičankama koje su u posljednjoj četvrtini potpuno slomile otpor Čakovčanki te ostvarile vrijednu pobjedu 60:48. Virovitičanke je predvodila Nika Kozlinger koja je brojci od čak 32 postignuta koša dodala i šest uspješnih skokova. Svoju najbolju ovogodišnju utakmicu odigrala je Mia Deskar postigavši 12 koševa uz sedam asistencija, 10 osvojenih lopti i tri blokade. Ne treba zaboraviti niti učinak Lane Cindrić, koja je uz sedam postignutih koševa upisala i isto toliko skokova. Ipak titulu heroine utakmice svakako je zaslužila Klara Crnoja koja je svoju prvu utakmicu začinila sa pet postignutih koševa i 10 skokova te svojom energijom znatno doprinijela ovoj velikoj pobjedi no u jednom trenutku nezgodno je stala i iskrenula zglob te kraj utakmice dočekala na klupi. Obol pobjedi dale su sve djevojke, a u strijelce su se upisale i Ena Ištvanović i Lea Kozlinger, dok je Iva Kurjančić iznenadila sa četiri uspješna skoka.

ŽKK Virovitica – ŽKK Radost Čakovec 60:48

Za ŽKK Virovitica nastupili: Crnoja Klara 5, Prebeg Zara, Pejić Manuela, Kozlinger Lea 2, Kozlinger Nika 32, Ištvanović Ena 2, Deskar Mia 12, Cindrić Lana 7, Kurjančić Iva, Marjanović Ema i Tia-Eva Keserica.

IMG 5825 Custom e1569330990334

U drugoj utakmici istih klubova, ali djevojaka do 13 godina starosti Virovitičanke nisu imale svoj dan iako treba naglasiti da su na megdan izašle kontra djevojaka iz Kluba koji se prije nekoliko godina u ovoj kategoriji okitio titulom prvakinja Hrvatske. Od samog početka utakmica je krenula na mlin Čakovčanki, kod kojih je gotovo nezaustavljiva bila Asja Kasapović postigavši više od pola koševa Čakovčanki, odnosno njih 28.

Uz veliki broj izgubljenih lopti i promašenih zicera utakmicu je obilježila porozna obrana Virovitičanki, a u današnjoj košarci pobjede se zasnivaju na čvrstoj obrani te će se na tome trebati poraditi. Najefikasnija kod Virovitičanki bila je Marta Leda Kalaš sa 13 postignutih koševa uz značajan broj skokova i osvojenih lopti, dok su se u strijelce upisale i Martina Sabo, Nika Pavelić, Gabrijela Pavlović, Hana Deskar i Dora Lakota Kovač, a svoj prvi koš u ovoj konkurenciji postigla je Monika Sabolić Požežanac.

IMG 5871 Custom

Već u subotu, 28. rujna djevojke u ovoj konkurenciji putuju u Križevce, gdje će ih dočekati domaći Radnik, uz nadu da će to biti utakmica s manje tehničkih pogrešaka pa će i rezultat sigurno biti bolji.

ŽKK Virovitica – ŽKK Radost Čakovec 34:57

(www.icv.hr, ŽKK Virovitica, foto: M. Šolc)

[g-gallery gid=”552480″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content