FOTO Turanovac se vratio na svoj Jelav visokom pobjedom protiv Svetog Đurađa, doznajte ostale rezultate 2. ŽNL

Na terenima županijskih drugoligaša proteklog je vikenda odigrano peto prvenstveno kolo.

Skupina Zapad:

Momčad Turanovca potvrdila je odličnu ovosezonsku formu i upisala petu uzastopnu pobjedu, ovog puta protiv Svetog Đurađa. Pobjeda je bila još slađa, jer se ekipa trenera Stjepana Plešea vratila na svoje igralište (Jelav) nakon jednog dužeg perioda neigranja u Turanovcu. Naime, zbog radova na obnovi doma i svlačionica igrali su svoje domaće utakmice u Lukaču. Stvari su za goste krenule nizbrdo već u devetoj minuti kada je Tino Habijanić potegnuo sa 20-ak metara i pogodio malu mrežicu gostujućih vrata. Imali su domaći još nekoliko sjajnih šansi, ali gostujuća obrambena kombinacija Botić-Bilović otklonila je sve opasnosti. S druge strane dva krasna pokušaja imao je Ivan Biondić, ali gostujuća momčad zakasnila je na “odbijance” nakon intervencija jučer vrlo raspoloženog domaćeg vratara Natanaela Vidaka. Sa domaćom prednosti 1:0 momčadi su otišle na predah.

IMG 1242 Custom e1569868508339

Nastavak utakmice donosi odličnu priliku gostima, nakon jednog pogrešnog dodavanja domaćeg igrača prema svom vrataru. Biondić je izbio “jedan na jedan”, ali Vidak se dobro postavio i nadmudrio ga. Ubrzo nakon toga domaća momčad kažnjava goste i povećava prednost na 2:0 u 54. minuti iz odbijanca nakon slobodnog udarca. Ovog puta precizan je bio Ronald Jagica. U 68. minuti domaćin stiže i do 3:0, a autor sjajnog pogotka s ruba 16 metara bio je Josip Draganić. “Točku na i” također dalekometnim udarcem postavio je Jagica u 70. minuti. Bila je ovo sjajna partija domaće momčadi koja je tako nastavila stopostotni učinak i trku za prvo mjesto.

Niz uspjeha nastavila je i Gradina, a svoj stopostotni učinak potvrdili su u Kladarama visokom pobjedom 6:1. Hat-trick u gostujućim redovima upisao je Zvonimir Juhas, dva pogotka dodao je Vladimir Puškarić, a jednom je poentirao Matej Vujičić. Za domaću ekipu počasni zgoditak postigao je Dominik Maresić.

U Kapeli Dvoru domaći Dinamo i Croatia iz Grabrovnice remizirali su rezultatom 2:2. Za domaću momčad zabili su K. Draganić i Jurić, a za gostujuću Martinčević i Pavić.

Podgorje i Bilogora 1947. iz Špišić Bukovice odigrali su utakmicu s nepopularnim rezultatom 0:0.

U Vukosaljevici je domaća Mladost doživjela težak poraz protiv Drave iz Terezinog Polja. Gosti su deklasirali domaću momčad s visokih 7:2. Hat-trick upisali su Kristijan Blažeković i Ivan Mareković, dok je mrežu jednom zatresao Antonio Paulović. Mateo Nemčec bio je strijelac dvaju domaćih zgoditaka.

Rezultati:

Turanovac – Sveti Đurađ 4:0, Kladare – Gradina 1:6, Dinamo Kapela Dvor – Croatia Grabrovnica 2:2, Podgorje – Bilogora 1947. 0:0, Lukač 05 – Sokol Milanovac 3:2 i Mladost Vukosavljevica – Drava Terezino Polje 2:7.

Skupina Istok:

Uzbudljivu utakmicu vidjeli su gledatelji u Ćeralijama, gdje je gostovao Zrinski iz Nove Bukovice. Domaća, vodeća momčad lige je nakon četiri uzastopne pobjede upisala remi, bilo je 1:1. Gosti su poveli u drugoj minuti zgoditkom Mijatovića, a poravnao je Jozić nekoliko minuta prije kraja prvog dijela.

Kiks Ćeralija iskoristio je Crnac i približio im se na samo bod zaostatka visokom pobjedom u Velikom Rastovcu protiv domaće Munje 5:0.

Dinamo iz Josipova utrpao je Plavima iz Jugovog Polja pet komada. U pobjedi 5:2 golove su postigli Mateo Dokić, Željko Lukanić, Matej Androš i dva Ivan Tašić za domaćina, dok je uz autogol Marina Ivčeka, Kristijan Mikulčić svojim pogotkom ublažio poraz.

DOŠK iz Dolaca zgodicima Marina i Marijana Velića te Davora Samardžića pobijedio je 3:1 Standard iz Nove Šarovke. Jedini pogodak za goste upisao je Franjo Hudoletnjak.

Rezultati:

Ćeralije – Zrinski Nova Bukovica 1:1, Munja Veliki Rastovac – Crnac 0:5, Dinamo Josipovo – Plavi Jugovo Polje 5:2 i DOŠK Dolci – Standard Nova Šarovka 3:1.

(www.icv.hr)

[g-gallery gid=”554061″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content