FRKA 2019. Festival nastavljen književnom večeri „Pogled kroz književnu ključanicu“

Drugi dan Festivala radosne kulture ugostio je u Gradskoj knjižnici i čitaonici Virovitica tribinu pod nazivom „Pogled kroz književnu ključanicu“. Pjesnikinja i bioetičarka Marina Katinić te moderator večeri Luka Tripalo pružili su posjetiteljima nezaboravnu književnu večer prožetu poezijom, smijehom i ugodnim razgovorom.

U intimnoj atmosferi knjižnice, mlada zagrebačka autorica, između ostalog, je otkrila odakle crpi inspiraciju, kakvu ulogu more ima u njenom životu te zašto je danas gotovo tabu tema otvoreno pisati o ljubavi i emocijama. Ime tribine, „Pogled kroz književnu ključanicu“, dijeli ime s njenom trećom zbirkom pjesama od kojih je, na zadovoljstvo okupljenih, nekoliko i pročitala.

20190928 194538 Custom

– Moje pisanje se mijenja, ono se promijenilo. Kad čitam svoje pjesme i vidim što sam napisala, nekako imam osjećaj da je ova moja druga strana, a to je filozofija, zastupljena. Moje pjesme imaju oblik silogizma, jednog zaključka. Prva premisa, druga premisa, treća premisa, koliko god treba, i konkluzija. Imam potrebu da to što pišem ima neko značenje, da se zaključi i poentira. Ne samo suvremena poezija nego i suvremena književnost općenito to baš ne voli, favoriziraju se otvoreni krajevi, ne voli se završetak. Vjerujem da poezija u određenoj mjeri mora biti komunikativna – otkrila je M. Katinić koja je osim filozofije diplomirala i hrvatski jezik i književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu te trenutno završava doktorski studij iz filozofije s težištem proučavanja bioetike i filozofije odgoja.

Na kraju uspješne književne večeri, posjetitelji su ovoj svestranoj autorici mogli postaviti svoja pitanja te im je ona poklonila svoje zbirke pjesama. (www.icv.hr, ea)

20190928 201305 Custom

 

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content