Glazbenim temama iz filmova Hollywood film music quartet oduševio prepun Interpretacijski centar u Grabrovnici

U Interpretacijskom centru Kuća Petra Preradovića u Grabrovnici u subotu je održan koncert Hollywood film music quarteta. Pred prepunim auditorijem, za koji se tražila karta više te posjetiteljima nije bio problem stajati, kvartet je izveo repertoar od 16 pjesama koji potpisuje skladatelj Ozren K. Glaser.

Glazbene teme iz filmova i serija poput Titanika, Igre prijestolja, Zvjezdanih staza, Gladijatora, Pirata s Kariba, ali i popularne pjesme poput Bohemian Rapsody i Shallow u izvedbi gudačkog kvarteta nisu nikoga ostavile ravnodušnim. Sudeći prema pljesku kojim je publika nagradila glazbenike nakon svake izvedbe, ovakve glazbene manifestacije i više su nego dobrodošle. Svoje oduševljenje nije krila publika, ali niti oni zbog kojih se došlo u rodnu kuću Petra Preradovića.

MT8 6319

– Izvrsno je bilo, iako malo vruće s obzirom na prepunu dvoranu – sa osmijehom na licu otkrio je violončelist Lovro Kovačević.

– Ovo je prekrasan prostor, prekrasan je muzej Petra Preradovića i jako me iznenadilo što je bilo dupkom puno – zaključio je. Cijeli koncert je iz zadnjeg reda budno pratila i Marijana Knezoci, idejna začetnica projekta Hollywood film music quarteta iz tvrtke DreaMaker Productions d.o.o. koja se bavi filmskom glazbom te koja nam je objasnila kako je cijeli projekt i krenuo.

DJI 0470

– Mi imamo svoj festival International Sound & Film Music Festival u Puli i kako smo već dugo u tome stvaraju se nove ideje i tako je i došla ideja da filmsku glazbu dovedemo i u manja mjesta i da obiđemo Hrvatsku – otkriva M. Knezoci te dodaje kako su reakcije odlične.

– Svaki put me iznenadi koliko su ljudi oduševljeni, očito im se sviđa filmska glazba. To je nama od početka bila ideja, da kvartet nastupi na jedinstvenim lokacijama i da napravimo sinergiju, da kroz nastupe damo vidljivost tim mjestima, a da ta mjesta dobiju jedan kvalitetan event kao što je koncert filmske glazbe – kaže Marijana Knezoci kojoj je osobno najdraža izvedba tema iz Gladijatora. Kako je izgledala večer filmske glazbe u Interpretacijskom centru Kuća Petra Preradovića, pogledajte u našoj galeriji. (www.icv.hr, ea)[g-gallery gid=”549729″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content