Goran Parašilovac iz Čačinaca prvak Hrvatske u pucanju olimpijskim lukom

Završeno je streličarsko vanjskometno natjecanje u Hrvatskoj za ovu sezonu. Ovogodišnja natjecanja pucanja na otvorenom odlično su zaključili Streličari grofa Jankovića iz Čačinaca donijevši s dva natjecanja dva prva mjesta. Naime, čačinački streličari nastupili su na dva zahtjevna državna natjecanja i na oba je sjajni Goran Parašilovac pucajući iz olimpijskog veteranskog luka osvojio prva mjesta, a posebno izvrstan rezultat je naslov prvaka Hrvatske u Sisku:

– Prvo smo sudjelovali na prvenstvu Hrvatske u FIELD-u koje je održano u Novom Marofu. Tamo smo nastupili Mario Gradinjan iz Virovitice i ja, i eto osvojio sam prvo mjesto – kaže Goran Parašilovac. Ipak, kruna vanjskometne sezone je bila Prvenstvom Hrvatske FITA WA 720 u Sisku na kojem su nastupili Goran Parašilovac, Mario Gradinjan i Franjo Molnar. Prvo mjesto i naslov prvaka Hrvatske u Olimpijskom luku u veteranskoj kategoriji osvojio je najbolji streličar kluba Goran Parašilovac.

– Bio je to turnir na kojem su nastupili svi najbolji streličari u Hrvatskoj (oko 160 natjecatelja) i konkurencija je bila strašno jaka. Pucao sam odlično, baš me je išlo, pogodilo se i dobro, mirno vrijeme i završilo je odlično. Presretan sam ovim rezultatom, a čestitam, i kolegama Mariju i Franji koji su dobro pucali u iznimno zahtjevnim i teškim konkurencijama. Što se tiče prvog natjecanja u Novom Marofu bilo je to redovno natjecanje lige gdje sam osvojio također prvo mjesto – kaže Goran Parašilovac. U listopadu počinju dvoranska natjecanja.

– Sada krećemo s pripremama za dvoranska natjecanja i vjerujem kako ćemo se kompletirati i svi zajedno nastupati, a kada je tako onda možemo jako puno. Mali smo klub, ali ne damo se, marljivo vježbamo i radimo i jedino što još preostaje je da nam se priključi još veći broj mladih. Evo, na nedavno održanom sportskom danu u Čačincima, dosta je osnovnoškolske djece po prvi puta uzelo luk iu ruke i pokazalo se talentima. Čačinci su poznati kao iznimno sportski talentirano mjesto i siguran sam da će i naš klub uskoro dobiti nove vrijedne pucače – zaključio je Parašilovac. (www.icv.hr, vg)

Povezane vijesti

Skip to content