IZBORNA SKUPŠTINA Anđelka Bistrović-Nastić nova-stara predsjednica Udruge distrofičara Virovitica

Udruga distrofičara Virovitica održala je danas (četvrtak) Izbornu skupštinu na kojoj je usvojeno Financijsko izvješće te Izvješće o radu.

Predsjednica Udruge Anđelka Bistrović-Nastić podnijela je Izvješće o radu za prošlu, 2018. godinu te prijedlog Plana i programa rada za tekuću 2019. godinu, u kojemu je kao najvažnije istaknula produljenje ugovora za provođenje usluga osobne asistencije te razna druženja, kreativne radionice i sudjelovanje u različitim manifestacijama, a sve sa željom da korisnici izađu iz svojih domova kako bi se družili međusobno.

IMG 20190905 111145 Custom

-Želja je također da budemo što više prisutni u društvu, da senzibiliramo društvenu zajednicu i sugrađane o postojanju osoba s invaliditetom, da im ukažemo da se naše potrebe ne razlikuju od potreba drugih građana – istaknula je nova-stara predsjednica A. Bistrović-Nastić.

Na Dnevnom redu našao se i izbor predsjednika i dopredsjednika Udruge te je tako na mjesto predsjednice za naredne četiri godine mandat povjeren već dosadašnjoj predsjednici Anđelki Bistrović-Nastić, a za dopredsjednika je odabran Zoran Prepelec.

Predmet žustre rasprave na ovoj izbornoj skupštini bio je nepropisno zauzimanje parkirališnih mjesta osoba s invaliditetom s čime se osobe s invaliditetom neprestano susreću.

IMG 20190905 110849 Custom e1567687502677

-Trudimo se koliko možemo ukazati građanima na problem koji je neprestano prisutan na ulicama našega grada. Nekolicina imućnijih građana često si uzima za pravo stati na parkirno mjesto predviđeno za osobe s invaliditetom pa onda mi nemamo gdje. Voljeli bi kada bi građani pokazali malo više razumijevanja jer i mi želimo izaći iz naše kuće i obići predivan centar grada, a ponekad nam je to onemogućeno – poručili su iz Udruge.

Ove godine planira se i održavanje radionica, druženja članova na otvorenom, razne manifestacije te edukacije članova o bolesti mišića.

(www.icv.hr, lmh)

[g-gallery gid=”548799″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content