Kampanja “Dan bez mobitela u prometu”: Evo kako možete osvojiti besplatan vozački

U sklopu kampanje ‘Dan bez mobitela u prometu 2019.’ od ponedjeljka je otvoren nagradni natječaj pod nazivom ‘Osvoji vozački’ na kojem natjecatelji mogu na kreativan način, primjerice spotom, fotografijom ili skečom odgovoriti na pitanje – ‘Zašto ne koristiti mobitel u vožnji?’

Glavna nagrada je plaćeni trošak vozačke škole i polaganje ispita B kategorije, priopćila je Hrvatska udruga menadžera sigurnosti, koja tu kampanju već treću godinu provodi uz podršku Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa i pokroviteljstvo Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva mora, prometa i infrastrukture te Hrvatske gospodarske komore, piše Tportal.

Dan bez mobitela u prometu obilježava se 21. listopada na nacionalnoj razini i tim se povodom organizira niz aktivnosti osvješćivanja o opasnostima korištenja mobitela u prometu, a s ciljem smanjenja broja nesreća uzrokovanih upotrebom mobitela u prometu.

Plaćeni trošak vozačke škole moći će osvojiti natjecateljica ili natjecatelj koji na kreativan način odgovore na pitanje ‘Zašto ne koristiti mobitel u vožnji?’, a svoje odgovore mogu izraziti kroz kratki video spot, fotografijom, skečom, stihovima ili otpjevanom pjesmom, crtežom ili stripom.

Odgovore na nagradno pitanje natjecatelji trebaju objaviti na vlastitom Facebook ili Instagram profilu, podijeliti ga javno, a u objavi tagirati @DanBezMobitelaUPrometu i #OsvojiVozački!

Nagradni natječaj traje do 5. listopada, a svečano proglašenje pobjednice ili pobjednika bit će organizirano 21. listopada, na sam Dan bez mobitela u prometu u okviru konferencije ‘Mi i naši gadgeti u prometu’ kojom će se ove godine i obilježavati nacionalni Dan bez mobitela u prometu.

Nagradna igra je prvenstveno namijenjena mladima, maturantima i studentima, ali i drugima koji planiraju uskoro postati vozači. Pobjednica ili pobjednik će moći odabrati auto-školu u kojoj će učiti i polagati vozački ispit. Ostalih pet natjecatelja dobit će poklon pakete.

Cilj preventivne kampanje Dan bez mobitela u prometu je podizanje svijesti o opasnostima korištenja mobitela u prometu. Mladi ljudi takve loše navike za volanom još nisu usvojili i mogu biti primjer i promotori koji će širiti odgovorno ponašanje u prometu.

U Hrvatskoj je takvo opasno ponašanje vrlo često, pokazalo je istraživanje provedeno u okviru projekta Dan bez mobitela u prometu, po kojem čak 91 posto vozača, 33 posto biciklista te 50 posto pješaka koristi mobitel tijekom vožnje.

Prema istraživanju razine distrakcije, također provedenom u tom projektu, reakcije vozača s mobitelom za volanom su gotovo tri puta sporije. Mobitel se smatra četvrtim ubojicom na cesti.

Šest natjecatelja koje dobiju najviše lajkova ulaze u završnicu natječaja, a članovi organizacijskog odbora projekta među njima će odabrati najkreativniji rad koji osvaja prvu nagradu – plaćene troškove autoškole po vlastitom izboru i polaganje vozačkog ispita B kategorije.

Nagradni natječaj namijenjen je mladim vozačima, koji još nisu stekli lošu naviku korištenja mobitela u vožnji. Novosti vezane za natječaj dostupne su na internetskim stranicama danbezmobitelauprometu.uhms.hr i društvenim mrežama. (tportal.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content