Lavice uvjerljivo poražene na startu prvoligaškog natjecanja, Dugo Selo pobijedilo 1234 Viroviticu 35:24

U povratničkoj sezoni u prvoj hrvatskoj rukometnoj ligi rukometašice 1234 Virovitice poražene su na gostovanju u Dugom Selu od istoimenog domaćina 35:24.

Domaće su igračice ušle furiozno u utakmicu i nakon sedam minuta stekle prednost 7:1. Do odlaska na odmor ta se prednost povećala na deset pogodaka 19:9. U prvih deset minuta drugog dijela domaće rukometašice svoju prednost su povećale na 27:13. Lavice se postepeno bude i serijom 5:0 dolaze na 27:18. Do kraja utakmice obje ekipe igrale su na “refule” pa se rezultat kretao od +13 do +9 u korist domaćeg sastava. Na kraju je semafor pokazivao 35:24.

IMG 5276 Custom

Što reći nakon prvih šezdeset minuta u prvoligaškom društvu. Slab postotak šuta, neagresivnost u obrani i neraspoložene gostujuće vratarke u prvom dijelu omogućile su domaćem sastavu veliku prednost, koju su u drugom dijelu igračice Dugog Sela trebale samo očuvati, što su i učinile.

Drugi dio budi nadu u buduće nastupe virovitičkih Lavica, jer je bilo dosta pozitivnih poteza, iako su i dalje činile nepotrebne pogreške u obrani i napadu. Promašeno je niz prilika za zgoditke, od čega četiri sa sedam metara. U nekoliko navrata niti igrač više gošćama nije bio prednost za siguran pogodak.

IMG 5268 Custom

Virovitički sastav treba dobiti glavu i rep, da bi mogao biti konkurentan ostalim prvoligašima, a za to su potrebni pomaci u svim segmentima, kako igračkim, tako i stručnim. Iduće subote, 21. rujna rukometašice 1234 Virovitice gostuju u Osijeku, gdje igraju s domaćom ekipom, koja je izgubila u prvom kolu na gostovanju u Sinju.

Osječanke će sigurno biti izuzetno motivirane da dođu do prvih ovosezonskih bodova, zato se Virovitičanke trebaju dodatno mobilizirati ukoliko žele biti igrački i rezultatski uspješnije nego proteklog vikenda.

IMG 5283 Custom

Za 1234 Viroviticu igrale su: Marija Devald, Martina Majkovčan, Iva Biuk, Lorena Hrvoić 1, Nikolina Jezerčić, Lukrecia Veršec 1, Lea Zupčić, Helena Lukačević, Tamara Hudoletnjak 13 (2), Marija Medved, Ana Blažev 1, Elena Bardić, Ivana Kirin 1, Nika Deskar 2, Andrijana Miklić i Tena Mioč Cabadaj 5 (1). Trener: Vladimir Gašparac.

Sedmerci: 7 (3)

Isključenja: 2 minute (Nika Deskar).

(www.icv.hr, mš, foto: M. Šolc)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content