MALA GOSPA Na blagdan rođenja Blažene djevice Marije u Voćin hodočastilo nekoliko tisuća vjernika

Na blagdan rođenja Blažene djevice Marije – Malu Gospu, 8. rujna vjernici iz župa Slavonsko-podravskog arhiđakonata Požeške biskupije hodočastili su u Voćin.

Središnje euharistijsko slavlje s više tisuća hodočasnika na otvorenom svetišnom prostoru predvodio je požeški biskup Antun Škvorčević u zajedništvu sa svećenicima iz spomenutih župa. Po dolasku ulazne procesije biskupa i svećenika iz crkve na svetišni prostor, uz oltar je postavljen lik Gospe Voćinske, kojemu je biskup Antun zajedno s nazočnim vjernicima uputio nekoliko poklika.

DSC 9609 Custom

Pozdravljajući brojne hodočasnike, čestitao im je blagdan rođenja Blažene djevice Marije, te im poručio da ih je Isusova Majka i ovoga puta u Voćinu dočekala svojom snažnom prisutnošću. Rekao je da se raduje svemu onome što će na ovom hodočašću Marijinim zagovorom ući u njihova srca i u njihove živote. Pozvao je svakoga pojedinog od njih da budu toplo, srdačno, hrvatsko, slavonsko srce, koje će Bogu i Isusovoj Majci posvjedočiti koliko računaju s njima te im povjere svoje obitelji i domovinu Hrvatsku.

U osvrtu na prvo naviješteno čitanje iz Knjige mudrosti, biskup je spomenuo kako nas sveti pisac poučava da nam je za razumijevanje svijeta i nas samih potrebno ne samo određeno znanje, nego i mudrost koja je više od znanja.

DSC 9516 Custom

Ustvrdio je kako je ona dar Božji s kojim on pomaže čovjeku da svoje važne životne odluke ne donosi na temelju kratkoročnog, nerijetko površnog i prolaznog interesa, računajući samo s njegovim ljudskim mogućnostima, nego da svoja životna opredjeljenja temelji na Božjem naumu o čovjeku koji ima značenje za vječnost, i da traga za boljom budućnošću prvenstveno iz Božjih mogućnosti. Izrazio je radost što su brojni hodočasnici i ovaj put došli u Voćin da bi u Isusovoj Majci prepoznali kako je ona, neznatna i siromašna djevojka iz Nazareta u suradnji s Bogom kao mudar čovjek ostvarila veliki i uspješni ljudski život.

(pozeska-biskupija.hr)

[g-gallery gid=”550012″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content