Ministrica poljoprivrede uručuje 17 kombija vatrogascima iz cijele Hrvatske, a među njima DVD-ima Suhopolje, Špišić Bukovica i Gradina

Temeljem ugovora između Ministarstva poljoprivrede i Hrvatske vatrogasne zajednice o provedbi aktivnosti opremanja i osposobljavanja vatrogasnih zajednica, Ministarstvo poljoprivrede nabavilo je 74 vozila (28 pick-up vozila i 46 kombi vozila) vrijedna 17,8 milijuna kuna za vatrogasne zajednice u Hrvatskoj. U lipnju ove godine dodijeljeno je 57 vozila vatrogasnim zajednicama. Među njima je bio i DVD iz Starog Graca. U petak će se održati primopredaja preostalih 17 vozila, a među DVD-ima s područja Virovitičko-podravske županije koja dobivaju vozila su i ona iz Suhopolja, Špišić Bukovice i Gradine. Ministrica poljoprivrede Marija Vučković uručit će 17 kombi vozila Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici u petak 20. rujna, u 11,00 sati u prostoru Javne vatrogasne postrojbe Novi Zagreb.

Rezultat je to nove raspodjele sredstava prikupljenih od naknade za općekorisne funkcije šuma kako je definirano novim Zakonom o šumama. Sada se umjesto 5 posto za vatrogasne postrojbe i zaštitu od požara izdvaja 20% ukupno prikupljenih sredstava, što je na godišnjoj razini oko 40 milijuna kuna. Osim vatrogasnih jedinica u kršu, sredstva su sada dostupna i vatrogasnim jedinicama s područja cijele Republike Hrvatske. (poljoprivreda.gov.hr, vpz.hr)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content