Mirku Rončeviću novi mandat predsjednika Lokalne akcijske grupe Marinianis

Na redovnoj izbornoj skupštini LAG-a Marinianis, za predsjednika je ponovno izabran načelnik općine Čađavica Mirko Rončević, dok su za zamjenike predsjednika, također, ostali gradonačelnik Slatine Denis Ostrošić i načelnik općine Sopje Berislav Androš.

Skupština je potvrdila članove Upravnog i Nadzornog odbora uz male korekcije prethodnog saziva.

Upravni odbor LAG-a Marinianis donio je Odluke o odabiru pet projekata prijavljenih na 2. LAG natječaju za TO 3.1.1. “Poboljšanje društvene infrastrukture i proširenje lokalnih temeljnih usluga”, a koji je sukladan TO 7.4.1. ”Programa ruralnog razvoja”.

Ukupna vrijednost potpora koju će LAG Marinianis plasirati kroz ovaj natječaj je 2,6 milijuna kuna sa svrhom poboljšanja životnih uvjeta u ruralnim sredinama, doprinosa atraktivnosti sela i njegovom razvojnom potencijalu za druge aktivnosti te poticanjem rasta i društveno-ekonomske održivosti.

Projekti će se provoditi na području četiri jedinice lokalne samouprave na području LAG-a Marinianis, a odnose se na građenje i rekonstrukcije društvenih domova, izgradnju dječjih igrališta te uređenja groblja.

(www.icv.hr, adf, LAG Marinianis, foto: arhiva, D. Fišli)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content