Održane radionice i edukacije o higijeni ruku za polaznike Dječjeg vrtića i Osnovne škole Suhopolje

Dunja Rekić, studentica Sanitarnog inženjerstva održala je radionice i edukacije na temu higijene ruku za polaznike Dječjeg vrtića Suhopolje i Osnovne škole Suhopolje. Radionice su pohađale sve tri dobne skupine u Dječjem vrtiću Suhopolje te učenici razredne nastave Osnovne škole Suhopolje, a edukacijom su obuhvaćene i područne škole u Cabuni, Pčeliću, Borovi, Orešcu, Levinovcu i Slavonskoj Pivnici.

Ovom radionicom ukupno je obuhvaćeno oko 300 djece koje su kroz raznolike igre namijenjene njihovim dobnim skupinama naučili što je to higijena, što su bakterije, kako nastaju i kako se prenose.

70789794 688407244971442 6659765379960668160 n

Voditeljica edukacije objasnila je polaznicima i sedam koraka pranja ruku, a mališani su poslije demonstrirali naučeno.

– Pilići, žabice i ježevi, skupine u našem Dječjem vrtiću Suhopolje, s radošću su prihvatile ovu edukativnu igru, a uz stručnu pomoć odgojiteljica u vrtiću bilo je lako održati im pažnju i educirati ih. Rad sa djecom u Osnovnoj školi  je nešto drugačiji te sam za njih pripremila igre pogađanja, crtanja kao i vizualni prikaz oboljenja koje su posljedica ne redovite higijene. Sva djeca bila su zainteresirana i aktivna tijekom održanih radionica te mi je bilo iznimno zadovoljstvo raditi sa njima, a svakako bih se zahvalila i ravnateljici i ravnatelju navedenih institucija na ukazanom povjerenju – zaključila je Dunja te napominje kako se nada i budućoj suradnji s obrazovnim institucijama kroz prigodne tematske radionice. (suhopolje.hr)

[g-gallery gid=”552881″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content