POKAZALE SVU RASKOŠ SVOG TALENTA Virovitičke košarkašice u prvom kolu regije Sjever zaledile Koprivnicu na minus 68

Kada je prije pet godina započela ozbiljnija virovitička košarkaška priča, na jednom od prvih gostovanja košarkašice iz Koprivnice – pretkadetkinje Koprivnice deklasirale su Virovitičanke sa gotovo sto koševa razlike. Tada se pričalo o tome kako Virovitičanke nikada neće moći parirati djevojkama iz Koprivnice. Prošlo je pet godina i u nedjelju, 15. rujna još jednom su se sastale pretkadetkinje ŽKK Virovitica i Koprivnice u 1. kolu Regije Sjever.

Iako se očekivao neizvjestan dvoboj, djevojke trenera Gorana Kozlingera (koji je trenersku palicu ove godine preuzeo od dugogodišnjeg prvog trenera Roberta Fritza) krenule su furiozno u utakmicu. Trenerica domaćih u čudu je gledala raspoložene Virovitičanke koje su očito odlučile dokazati sav raskoš svog talenta. Igrale su toliko dobro da je gotovo nepravedno izdvojiti bilo koga. Najviše koševa postigla je Nika Kozlinger, čak 28, a u stopu su ih pratile Mia Deskar sa 17 i Lana Cindrić sa 15 te sestra Lea Kozlinger sa 14 postignutih koševa.

Veliki doprinos u obrani i organizaciji dala je i Iva Kurjančić, a svoju odličnu igru okrunila je sa 10 postignutih koševa kao i Lucija Cindrić koja je uz 10 koševa pohvatala i more lopti pod oba koša. U strijelce se upisala i povratnica Manuela Pejić te Ena Ištvanović dok su zapažene obrambene role odigrale Zara Prebeg, Mirna Mrmoš i Tia-Eva Keserica.

Nakon utakmice osmjeh s lica nije skrivao trener Goran Kozlinger, ponosan na odličnu utakmicu svojih djevojaka, no nije zaboravio spomenuti da još ima puno prostora za napredak, samo treba nastaviti ozbiljno raditi i rezultat neće izostati.

Za ŽKK Virovitica nastupili: Prebeg Zara, Pejić Manuela 6, Kozlinger Lea 14, Kozlinger Nika 28, Ištvanović Ena 2, Deskar Mia 17, Cindrić Lana 15, Cindrić Lucija 10, Kurjančić Iva 10, Mirna Mrmoš i Tia-Eva Keserica.

ŽKK Koprivnica – ŽKK Virovitica 23:91

U sljedećem kolu Virovitica kod kuće ugošćuje Radost iz Čakovca koja slovi za jednog od favorita lige. Utakmica će se igrati u nedjelju te je to prilika da dođu vjerni navijači i pomognu Virovitičankama da pokušaju iznenaditi odlične Čakovčanke.

(www.icv.hr, ŽKK Virovitica)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content