Položen temeljni kamen za dječji vrtić u Čačincima, osmi od jedanaest koji će biti izgrađeni na području Virovitičko-podravske županije

Krenula je izgradnja osmog od jedanaest dječjih vrtića kolji će biti izgrađeni na području Virovitičko-podravske županije. Osmi vrtić je onaj u Čačincima za koji su temeljni kamen položili načelnik općine Čačinci Mirko Mališ, župan Igor Andrović i saborski zastupnik Tomislav Tolušić. Svečanosti su nazočili i zamjenici župana Marijo Klement i Darko Žužak, županijska pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Vesna Šerepac, načelnik općine Zdenci Tomislav Durmić, zamjenik načelnika Općine Čačinci Alen Jurenac, voditelj LAG-a Papuk Saša Rister i mnogi drugi.

Poseban pozdrav prisutnima priremili su polaznici dječjeg vrtića koji su svoju sreću zbog izgradnje njihovog novog “doma” izrazili popularnom dječjom pjesmom ”Kad si sretan”. U uvodnom izlaganju načelnik općine Mirko Mališ naglasio je kako je riječ o vrtiću vrijednom 5,8 milijuna kuna te kako je ova zgrada Čačincima prijeko potrebna.

1609vrticcacinci 5

– Do sada je naših 46 mališana bilo doslovno zgurano u dva odjeljenja u sklopu Osnovne škole Antuna Gustava Matoša i njihovim trima odgajateljicama je doista bilo teško raditi. Nova zgrada vrtića predviđena je za 50 polaznika, a ovim putem od srca moram zahvaliti saborskom zastupniku Tomislavu Tolušiću koji je maksimalno povukao za ovaj projekt, kao i također saborski zastupnik Josip Đakić, a naravno ogroman doprinos je dala i Virovitičko-podravska županija i župan Igor Andrović. Vrtić će biti izgrađen sredstvima Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj, a opremljen sredstvima Proračuna Općine. Ako sve bude išlo prema planu, zgrada novog dječjeg vrtića u Čačincima bit će otvorena početkom iduće školske godine – rekao je Mališ dodavši kako će uz vrtić, usklopu ovog projekta biti uređeni postojeći i izgrađeni novi sportski tereni primjereni djeci.

Župan Igor Andrović naglasio je kako Županija nastavlja s izgradnjom vrtića kako je i najavila.

1609vrticcacinci 15

– Evo nas već kod osmog od jedanaest vrtića koje planiramo izgraditi u ovoj i idućoj godini i zapravo sam najsretniji kada dolazim na ovakve događaje u kojima ulažemo u našu budućnost, u našu djecu. Svi ovi vrtići itekako će poboljšati uvjete života u ovim ruralnim područjima, ali isto tako vjerujem da će ti vrtići biti i poticaj roditeljima za proširenje svojih obitelji što bi znatno doprinijelo demografskoj obnovi županije – rekao je Andrović.

Saborski zastupnik Tomislav Tolušić jedna je od najzaslužnijih osoba za izgradnju jedanaest vrtića u županiji pa tako i ovaj u Čačincima.

1609vrticcacinci 12

– Kada su bili objavljeni prvi rezultati za natječaj na koji se Općina Čačinci javila, vrtić nije prošao, ali se potom lista podigla baš do te razine koliko je trebalo da prođe i ovaj vrtić. Presretan sam što je sve tako ispalo. Želim ovoj općini puno sreće, puno djece i da se ubrzo svi nađeno pri otvorenju ovoga vrtića – zaključio je Tolušić.

Svečanost su uveličali i učenici Osnovne škole Antuna Gustava Matoša prigodnim programom, a buduću zgradu, djecu i sve nazočne blagoslovio je župnik župe Uznesenja blažene Djevice Marije Nova Bukovića Marijo Matijević. (www.icv.hr, vg)

[g-gallery gid=”551090″]

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content