POVELJA HUMANOSTI Stevo Hulak, veliki humanitarac i volonter, nagradu posvetio mladima kako bi ih motivirao da pomažu drugima

Stevo Hulak (70) iz Zdenaca ove je godine u sklopu Dana Virovitičko-podravske županije dobio Povelju humanosti. Stevo Hulak član je Skupštine i Odbora Gradskog društva Crvenog križa Orahovica, a obnaša i dužnost dopredsjednika Društva u više mandata. Stevo je ove godine ušao u 50. godinu volonterstva u Crvenom križu. U ovo humano društvo uključio se još davne 1970. godine kao darivatelj krvi, a do sada je krv darovao 88 puta. Kako ističu iz GDCK-a Orahovica, najaktivniji je volonter Društva već dugi niz godina, a posebno se istaknuo kao volonter u zbrinjavanju prognanika za vrijeme Domovinskog rata.

Dobitnik je mnogih zahvalnica i priznanja za darovanu krv i humanitarni rad, među kojima se ističu Zahvalnica Hrvatskog Crvenog križa za 75 puta darovanu krv te Jubilarna zahvalnica HCK-a povodom 140 godina Crvenog križa u Republici Hrvatskoj. Stevo je veliki radnik, ali iznimno samozatajan i skroman. Na pitanje što ova nagrada za njega znači, odgovorio je kako mu je to samo motiv da i dalje nastavi činiti nešto lijepo za druge.

– Oduvijek sam davao sve od sebe za Crveni križ kako bih pomogao onome kome je pomoć potrebna. Nadam se da je moj rad primjer mladima i ovu nagradu posvećujem upravo njima, da im bude motiv da se puno može postići ako si čovjek, ako si u svakom trenutku spreman pomoći drugome u nevolji. Naravno, ne posustajem, ova nagrada samo mi je motiv da nastavim i dalje, koliko god mogu – poručio je Hulak.

Osim što je humanitarac, Stevo Hulak je i aktivni član Udruge umirovljenika Zdenci, udruge Matice slovačke Zokov Gaj i udruge Rukotvorine Zdenci, a nedavno je zaokružio i svoju dugogodišnju karijeru kao delegat na nogometnim utakmicama.

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content