POVELJA ZAHVALNOSTI KUD Podravina Čađavica baštinu čuva već 40 godina: Pjesmom, plesom i nošnjama govore o kulturi, umjetnosti i običajima

Uspješnu 2019. godinu Kulturno-umjetničko društvo Podravina Čađavica započelo je proslavom zavidne 40. obljetnice svojeg postojanja. Dobra suradnja s Općinom Čađavica rezultirala je brojnim nastupima i gostovanjima u zemlji i inozemstvu, o čemu svjedoče brojna priznanja, diplome i zahvalnice.

Nastupi na Đakovačkim vezovima, Vinkovačkim jesenima, Međunarodnoj smotri folklora te u Bosni i Hercegovini, Makedoniji i Mađarskoj samo su neki kojima se može pohvaliti ovo društvo koje trenutno broji 40-ak članova podijeljenih u pet različitih sekcija – vokalnoj, plesnoj, tamburaškoj, etnografskoj i literarnoj.

KUD-ovu predanost očuvanju kulture i baštine prepoznala je i Virovitičko-podravska županija, odnosno župan Igor Andrović, koji je odlučio da Povelja zahvalnosti za doprinos iz područja kulturnog života ide u njihove ruke.

– Ova povelja dokaz je priznanja dosadašnjeg našeg truda i rada svih članova, ali i poticaj za opstanak i još bolji rad u nadolazećem razdoblju i budućnosti – ponosno je rekla predsjednica KUD-a Podravina Čađavica Valentina Predrevac. (www.icv.hr, adf)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content