POVELJA ZAHVALNOSTI Zdravko Pokupić živi vatrogastvo od svoje 11. godine, danas predvodi heroje u borbi protiv vatrene stihije

Da ljubav prema vatrogastvu ne poznaje granice, potvrđuje Zdravko Pokupić iz Vukosavljevice, vlasnik obrta za proizvodnju pekarskih proizvoda, strastveni poljoprivrednik, voćar i vinogradar, ali prije svega zaljubljenik u vatrogastvo. Ove godine Poveljom zahvalnosti nagradila ga je Virovitičko-podravska županija.

– Ljubav prema vatrogastvu započela je još od malih nogu. Kao četverogodišnji dječak svjedočio sam učestalim požarima u Vukosavljevici. Gotovo svaku noć gorilo je jedno poljoprivredno gospodarstvo pa je zavijanje vatrogasnih sirena ostavilo traga na meni – prisjeća se Z. Pokupić trena kada se zaljubio u vatrogastvo dodavši kako je od 11. godine života službeno uključen u rad DVD-a Vukosavljevica kao izuzetno spretan i hitar vatrogasac i kao član natjecateljskog dijela DVD-a

Snažna povezanost s vatrogastvom nastavila se i za vrijeme školovanja pa je Zdravko u Vojnoj školi u Zagrebu vodio i podučavao protupožarnu ekipu. Ljubav ni danas ne jenjava.

– Po završetku Domovinskog rata nastavili smo sa dobrovoljnim vatrogastvom u našem mjestu pa sam kao mladi član ostao dosta aktivan te preuzeo funkciju tajnika – ističe dugogodišnji zapovjednik DVD-a Vukosavljevica i zapovjednik Vatrogasne zajednice općine Špišić Bukovica.

– Ova nagrada je velika stvar za mene, no to je prije svega i zahvalnica cijelom vatrogasnom društvu koje uporno, vrijedno i marljivo radi već 94 godine. Izuzetno smo ponosni na brojnost članova, na tu našu veliku obitelj koja broji oko 160 osoba te na postignuća koja potvrđuju kvalitetu našega rada – istaknuo je Z. Pokupić dodavši kako u skorijoj budućnosti slijedi izgradnja garaže za vozila koja su dobili donacijom iz austrijske pokrajine Tirol. (www.icv.hr, lmh)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content