PSI KOJI ŽIVOT ZNAČE Vatrogasna zajednica VPŽ formira K9 timove, Zita i Bobi pomagat će u vatrogasnim intervencijama

Vatrogasna organizacija istočnog dijela kontinentalne Hrvatske ne posjeduju više niti jedan K9 tim (tim koji čini vatrogasac-vodič i vatrogasni potražni pas) koji služi za pomoć vatrogascima na vatrogasnim intervencijama u kojima se pretražuje i traga za nestalim ljudima, osobama ili onima koji su stradali pod nekim ruševinama objekata.

Vatrogasna zajednica Virovitičko-podravske županije uvidjela je ovaj veliki problem i nedostatak u svojoj operativi te krenula u formiranje svojih K9 timova. Na inicijativu dvojice vatrogasaca iz DVD-a Slatine i DVD-a Čačinci, krenulo se u planiranje edukacije i formiranje timova.

Bobi – mali mješanac labrador iz Čačinaca i Zita – njemačka ovčarka iz Slatine postat će u skoro vrijeme vatrogasni psi. Vatrogasci Siniša Ileš i Dario Čordaš će sa svojim psima otići u Šapjane (Primorsko-goranska županija) na trodnevnu edukaciju i trening. Kompletno opremanje pasa kao i dvojice vatrogasaca izvršila je Vatrogasna zajednica Virovitičko- podravske županije uz veliku pomoć Virovitičko-podravske županije.

Prvi dio edukacije trajat će od 27. do 29. rujna. Svečanu dobrodošlicu Ziti i Bobiju u vatrogasne krugove poželjet će nazočni na simboličan način u četvrtak, 26. rujna.

(VZ VPŽ)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content