Raspisan Javni natječaj za dodjelu županijske stipendije: 500 kuna za učenike koji se obrazuju za deficitarna zanimanja za potrebe obrtništva

Virovitičko-podravski župan Igor Andrović raspisao je Natječaj za dodjelu stipendija Virovitičko-podravske županije za učenike koji se obrazuju za deficitarna zanimanja za potrebe obrtništva u školskoj 2019./2020. godini. Pravo na sudjelovanje u Javnom natječaju za dodjelu stipendije imaju redovni učenici trogodišnjeg ili četverogodišnjeg srednjoškolskog programa obrazovanja strukovnih škola Virovitičko-podravske županije, imaju neprekidno prebivalište na području Virovitičko-podravske županije, da nisu, osim iz opravdanih razloga, ponavljali razred u osnovnoj školi, odnosno da ne ponavljaju neki od razreda srednje škole te da su državljani Republike Hrvatske.

Deficitarna zanimanja koja se stipendiraju su Drvodjeljski tehničar dizajner/drvodjeljska tehničarka dizajnerica, Instalater grijanja i klimatizacije/instalaterka grijanja i klimatizacije, Stolar/stolarica, Pekar/pekarica, Automehaničar/automehaničarka, CNC operater/CNC operaterka, Vodoinstalater/vodoinstalaterka, Elektroinstalater/elektroinstalaterka i Krojač/krojačica.

Pojedinačni mjesečni iznos stipendije utvrđuje se u iznosu od 500 kuna, a dodjeljuje se na početku školske godine za deset mjeseci. Rok za prijavu je 15 dana od objave (objavljen je 17. rujna nap.a.). (www.vpz.hr)

Javni natječaj (preuzmi)

Odluka o deficitarnim zanimanjima (preuzmi)

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content