S.O.S. Virovitica održao okrugli stol na temu “Pojedinačna procjena potreba žrtava kaznenih djela”

U Maloj vijećnici Virovitičko-podravske županije danas (utorak) je, u organizaciji S.O.S. Virovitica održan okrugli stol pod nazivom „Pojedinačna procjena potreba žrtava kaznenih djela“ u sklopu programa „Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela“ koji financira Ministarstvo pravosuđa Republike Hrvatske. Cilj ovog programa je podići razinu znanja, vještina i kompetencija predstavnika organizacija civilnog društva za pružanje pomoći i podrške žrtvama i svjedocima kaznenih djela.

– Ovaj okrugli stol je jedan izuzetno važan segment koji je još u nekakvim, da tako kažem, nedoumicama o tome tko, kako i gdje se treba provoditi a nadam se da ćemo od naših panelista dobiti odgovore na to – rekla je predsjednica Udruge S.O.S. Virovitica Desa Kolesarić te sudionicima poželjela uspješan rad.

IMG 1523 CustomVoditeljica programa za Virovitičko-podravsku županiju Snježana Paripović Gut objasnila je kako je program „Mreža podrške i suradnje za žrtve i svjedoke kaznenih djela“ okupio deset organizacija civilnog društva sa područja cijele Hrvatske koje pružaju podršku žrtvama i svjedocima kaznenih djela u županijama u kojima nisu osnovani odjeli za podršku žrtvama i svjedocima.

IMG 1527 Custom– Mi pružamo podršku žrtvama kaznenih djela i svjedocima, kaznenih djela u tijeku, samog kaznenog procesa ali i prije toga i nakon toga. Neke od usluga koje nudimo su psihološko i pravno savjetovanje, emocionalna podrška, tehničke informacije vezane uz sudske procese, pružamo mogućnost pratnje na sud i u ostale institucije koje oni trebaju posjetiti, recimo policiju ili centar za socijalnu skrb. Osim tog direktnog rada sa žrtvama mi radimo i na održavanju institucija, upravo zato i imamo ovaj okrugli stol danas, trudimo se da naši predstavnici institucija nauče nešto novo te imamo goste predavače koji su stručni u ovoj temi – objasnila je S. Paripović Gut.

IMG 1524 CustomGosti predavači na današnjem okruglom stolu bili su voditeljica Odjela za razvoj i koordinaciju sustava podrške žrtvama i svjedocima i međunarodnu suradnju pri Službi za podršku žrtvama i svjedocima u Ministarstvu pravosuđa Maida Pamuković, voditeljica odjela za podršku žrtvama i svjedocima pri Županijskom sudu u Vukovaru Branka Lučić te docent na Katedri za kazneno procesno pravo Pravnog fakulteta u Zagrebu doc. dr. sc. Zoran Burić. Kao sudionici su sudjelovali i predstavnici i predstavnice institucija koje se bave ovom problematikom te jedinice lokalne i regionalne samouprave na području naše županije. (www.icv.hr, ea)

IMG 1534 Custom

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content