SPORT ZA SVE Zanimljiv sportski dan u Čačincima, svi su disali sportski, i djeca i učitelji, treneri, sportaši i roditelji

Ispred i u športskoj dvorani Osnovne škole Antuna Gustava Matoša u Čačincima, svi su disali sportski, i djeca i učitelji, treneri, sportaši i roditelji. Naime, Nogometni klub ”Mladost” Čačinci uz pomoć Općine Čačinci, u sklopu Olimpijskog dana, a kao dio svojih aktivnosti kroz projekt ”Sport4All” priredio je odličan i zanimljiv sportski dan pod nazivom ”Sport za sve”.

– Drago nam je što se nakon četiri mjeseca koliko traju škola nogometa za mlade od 8 do 14 godina, vrtićka nogometna igraonica i vođeno vježbanje u teretani za one najstarije, organiziralo ovo trosatno sportsko javno događanje koje je svojim gostovanjem uveličao mladi i uspješni atletičar Marino Bloudek. Cilj nam je bio stvoriti zdrave životne navike kod mladih, uključiti njihove roditelje u sportske aktivnosti svoje djece te općenito učiniti nešto dobro i korisno za naše Čačince, zbog čega se nadamo dobrom odazivu sumještana. Sportsko javno događanje organizira se u sklopu projekta Sport 4 All – Čačinci, koji je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Ukupna mu je vrijednost 995.468,38 kuna, a iznos potpore Europske unije 846.148,12 kuna. Projekt se provodi od 29. ožujka 2019. do 29. rujna 2020. godine, a partner je Općina Čačinci– rekla je voditeljica projekta Ana Herceg.

Tekst se nastavlja ispod oglasa...

U aktivnosti ”Sport za sve” demonstrirano je 5 sportova i to nogomet koji su vodili Nikica Hat, Dragan Zubak i Dražen Petrović, potom streličarstvo uz stručni nadzor iskusnih i trofejnih streličara čačinačkog kluba ” Streličari Grofa Jankovića” Gorana Parašilovca i Marija Gradinjana , odbojka je vježbana uz mentorstvo magistre kineziologije Jelene Kapraljević, gimnastiku je s djecom radio Stjepan Ostroški magistar kineziologije, dok je stolni tenis bio po budnim okom učitelje tjelesne i zdravstvene kulture čačinačke osnovne škole Ivice Perkovića.

Sportski dan otvorio je načelnik općine Čačinci Mirko Mališ:

– Prije svega pozdravljam djecu i njihove odgajatelje i učitelje, sve volontere i one koji su uključene u ovaj projekt. Ovo je jedan odličan način promocije sporta i nadam se da ćemo svi zajedno počevši od Države pa do nas u lokalu, zajedno činiti sve da bude još ovakvih i sličnih projekata – rekao je načelnik Mališ te otvarajući sportski dan.

Poseban gost dana je odlični, mladi virovitički atletičar Marino Bloudek koji je djeci viših razreda osnovne škole ispričao svoju sportsku priču:

– Presretan sam što sam danas ovdje u Čačincima i što djeci mogu prenijeti svoja razmišljanja i dosadašnja iskustva u sportu. Atletiko msam se počeo baviti još u osnovnoj školi, i ika osma počeo s nogometom, taj sport je bio ono nešto što me potpuno ispunilo. U sportu treba biti uporan, puno raditi i uspjeh uvijek mora doći. Toplo preporučujem djeci atletiku, ali ako već ne vole trčati jer često kažu da je to njima bez veze, neka ostanu u bilo kojem drugom sportu, jer uz sport su djeca sretna i što je najvažnije puno zdravija – rekao je Marino Bloudek.

Djeca su dosita uživala, od onih najmlađih iz vrtića do osmih razreda, ali i njihovi odgajatelji, učitelji i roditelji i baš kao što sam naziv dana kaže, bio je dan sporta za sve. (www.icv.hr, vg)

[g-gallery gid=”550467″]