SPORT ZA SVE Zanimljiv sportski dan u Čačincima, svi su disali sportski, i djeca i učitelji, treneri, sportaši i roditelji

Ispred i u športskoj dvorani Osnovne škole Antuna Gustava Matoša u Čačincima, svi su disali sportski, i djeca i učitelji, treneri, sportaši i roditelji. Naime, Nogometni klub ”Mladost” Čačinci uz pomoć Općine Čačinci, u sklopu Olimpijskog dana, a kao dio svojih aktivnosti kroz projekt ”Sport4All” priredio je odličan i zanimljiv sportski dan pod nazivom ”Sport za sve”.

– Drago nam je što se nakon četiri mjeseca koliko traju škola nogometa za mlade od 8 do 14 godina, vrtićka nogometna igraonica i vođeno vježbanje u teretani za one najstarije, organiziralo ovo trosatno sportsko javno događanje koje je svojim gostovanjem uveličao mladi i uspješni atletičar Marino Bloudek. Cilj nam je bio stvoriti zdrave životne navike kod mladih, uključiti njihove roditelje u sportske aktivnosti svoje djece te općenito učiniti nešto dobro i korisno za naše Čačince, zbog čega se nadamo dobrom odazivu sumještana. Sportsko javno događanje organizira se u sklopu projekta Sport 4 All – Čačinci, koji je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Ukupna mu je vrijednost 995.468,38 kuna, a iznos potpore Europske unije 846.148,12 kuna. Projekt se provodi od 29. ožujka 2019. do 29. rujna 2020. godine, a partner je Općina Čačinci– rekla je voditeljica projekta Ana Herceg.

Sport za sve 8U aktivnosti ”Sport za sve” demonstrirano je 5 sportova i to nogomet koji su vodili Nikica Hat, Dragan Zubak i Dražen Petrović, potom streličarstvo uz stručni nadzor iskusnih i trofejnih streličara čačinačkog kluba ” Streličari Grofa Jankovića” Gorana Parašilovca i Marija Gradinjana , odbojka je vježbana uz mentorstvo magistre kineziologije Jelene Kapraljević, gimnastiku je s djecom radio Stjepan Ostroški magistar kineziologije, dok je stolni tenis bio po budnim okom učitelje tjelesne i zdravstvene kulture čačinačke osnovne škole Ivice Perkovića.

Sportski dan otvorio je načelnik općine Čačinci Mirko Mališ:

– Prije svega pozdravljam djecu i njihove odgajatelje i učitelje, sve volontere i one koji su uključene u ovaj projekt. Ovo je jedan odličan način promocije sporta i nadam se da ćemo svi zajedno počevši od Države pa do nas u lokalu, zajedno činiti sve da bude još ovakvih i sličnih projekata – rekao je načelnik Mališ te otvarajući sportski dan.

Sport za sve 10Poseban gost dana je odlični, mladi virovitički atletičar Marino Bloudek koji je djeci viših razreda osnovne škole ispričao svoju sportsku priču:

– Presretan sam što sam danas ovdje u Čačincima i što djeci mogu prenijeti svoja razmišljanja i dosadašnja iskustva u sportu. Atletiko msam se počeo baviti još u osnovnoj školi, i ika osma počeo s nogometom, taj sport je bio ono nešto što me potpuno ispunilo. U sportu treba biti uporan, puno raditi i uspjeh uvijek mora doći. Toplo preporučujem djeci atletiku, ali ako već ne vole trčati jer često kažu da je to njima bez veze, neka ostanu u bilo kojem drugom sportu, jer uz sport su djeca sretna i što je najvažnije puno zdravija – rekao je Marino Bloudek.

Sport za sve 6Djeca su dosita uživala, od onih najmlađih iz vrtića do osmih razreda, ali i njihovi odgajatelji, učitelji i roditelji i baš kao što sam naziv dana kaže, bio je dan sporta za sve. (www.icv.hr, vg)

[g-gallery gid=”550467″]

Povezane vijesti

Skip to content