Suhopoljska KrEdA organizirala akciju prikupljanja starog papira u sklopu projekta „Sinergija tradicije i baštine za održivu zelenu budućnost“

Kulturna udruga KrEdA ovoga je vikenda održala akciju prikupljanja staroga papira u sklopu projekta „Sinergija tradicije i baštine za održivu zelenu budućnost“. Akciji su se pridružili brojni mališani, učenici OŠ Suhopolje i njihovi roditelji te su uspjeli prikupiti i veću količinu od planirane.

– Osim prikupljanja papira djeca su mogla ponešto i naučiti o važnosti recikliranja i čuvanja okoliša kroz edukativno kreativnu radionicu Eko Eko koju je pripremila i osmislila učiteljica – volonterka Irena Iličić kojoj se zahvaljujemo, također zahvaljujemo i Flori VTC na dostavljenom kontenjeru i što su podržali ovu akciju – rekla je predsjednica KrEdA-e Natalija Kožić Lukačević.

eko eko m
Foto: KrEdA

Inače, projekt „Sinergija tradicije i baštine za održivu zelenu budućnost“ vrijedan je 504.586 kuna i u 90 postotnom iznosu sufinancira ga Ured za udruge RH kroz Švicarsko–hrvatski program suradnje. Nositelj projekta je Kulturna udruga KrEdA, a partneri su Općina Suhopolje i Osnovna škola Suhopolje. Projekt traje 2 godine i bazirat će se na odgovornoj potrošnji energije, očuvanju kulture i tradicijske baštine i zaštiti okoliša. Cilj projekta je podići svijest stanovništva o održivom razdoblju kroz partnerske organizacije civilnoga društva, škola i lokalne zajednice u svrhu ekonomske i socijalne kozehije. (www.icv.hr)

eko m
Foto: KrEdA
eko eko m2
Foto: KrEdA

PROMO

Povezane vijesti

Skip to content